als je niet lekker in je vel zitAls je niet lekker in je vel zit, zou het zomaar kunnen dat je meer kooplust hebt dan wanneer alles op rolletjes loopt. Bij mij werkt dit wel zo.

Vroeger struinde ik internet af op zoek naar iets leuks. Omdat ik tegenwoordig maar een klein inkomen heb (door de verkoop van haakpatronen), moet ik een beetje zuinig aan doen. Daarom shop ik tegenwoordig vaak bij de kringloop winkel.

Niet lekker in je vel verhoogt kooplust.

Dat scheelt een heleboel geld en spijt achteraf. Want ik ben ook echt wel een verzamelaar, verslaafd aan spullen. Ik ben net Jan Poep (dat zei mijn moeder vroeger al tegen me, dus het zat er al jong in).

Ik kan alles gebruiken en mijn creatieve brein ziet overal mogelijkheden. Bij de kringloop winkel kun je je creativiteit de vrije loop laten.

Ik ben altijd wel geneigd om een knijper op mijn neus te zetten, want ik moet altijd wel een geurdrempel over. Het gaat niet van harte. Maar de schatten die je kunt bemachtigen, maken deze ongemakkelijkheid de moeite waard.

‘s Winters is dat makkelijker, dan kruip ik in mijn sjaal. Dan hoef ik al die luchtjes niet te ruiken. Na het bezoek aan een kringloop winkel ben ik ook altijd wel een tikkie overprikkeld, maar ach… je moet er wat voor over hebben, nietwaar?

Zo scoor ik de leukste dingen (als manlief vrij is en ik niet al te erge hartritmestoornissen heb). Ik koop niet alleen voor mezelf, maar juist ook voor anderen.

Zou ik alles voor mezelf kopen, dan word ik een hoarder en dat wil ik niet. Ik heb heel veel spullen (shopaholic confessions), maar het moet wel allemaal dezelfde stijl ademen. Anders komt het er niet in of ik geef het weg. Ik noem mezelf een maximalist. Het mag veel zijn, maar moet wel harmonisch zijn.

Regelmatig doe ik spullen retour kringloop of ik zet het in dozen voor ons huis neer. Even een berichtje op Facebook en het vliegt de deur uit.

Een beetje leven in de brouwerij is ook weleens leuk als je hele dagen thuiszit door een lastig lijf.

De spullen die ik scoor, geef ik niet meteen weg, maar ik maak er iets leuks van. Een beetje van mezelf en een beetje van de kringloop. Ze zag ik pas een leuk notitieblok. Helemaal nieuw.

Leuk om te bewaren in mijn cadeautjeskast en weg te geven bij een mooie gelegenheid, een verjaardag of als bemoediging.

Vaak zijn notitieblokken nogal saai, maar dat is in dit geval juist goed. Hoe saaier, hoe beter. Want ik heb een hele leuke hobby: pimpen/opleuken.

Dat kan al heel simpel met behulp van digitaaltjes (te koop in mijn shop). Dat zijn digitale producten die je kunt afdrukken of uitprinten en dan mooi kunt gebruiken (niet een, maar zo vaak als je wilt) om een cadeautje op te leuken.

Ze zijn er in heel veel soorten en staan vol positieve woorden en gedichten om iemand een knipoogje te bezorgen, een hart onder de riem te steken en te bemoedigen.

Digitaaltjes zijn ook milieubewust. Ze voorkomen de aanschaf van een heleboel kaarten die je nooit gebruikt, maar toch niet weggooit. Bovendien sla je ze digitaal op, lekker duurzaam dus. Daarbij zijn ze goedkoop en kun je ze zo vaak gebruiken als je wilt. Goed voor het milieu.

een attent aardigheidje op een schrijfblok (cadeautip)

Omdat je ze op een kringloopgelukje plakt, word je bijna een recyclequeen. Alle beetjes helpen nietwaar?

Enne… als je digitaaltjes je fotogalerij erg vol maken, kun je ze met je account  altijd opnieuw downloaden. Kan het nog makkelijker?

Niet lekker in je vel verhoogt kooplust

Zit ik niet lekker in mijn vel, dan helpt een bezoekje aan de kringloop winkel wel een beetje (shopaholic confessions) Het liefst zou ik me natuurlijk helemaal gezond voelen, er lekker op uit gaan of een mooie reis maken.

Helaas gaat dit niet en probeer ik blij te zijn met kleine dingen. En dat als maximalist! Eigenlijk best een beetje zielig voor me, vind je niet? Niet lekker in je vel, verhoogt kooplust.

Bovendien is er ook nog de Bijbeltekst Verzamel geen schatten hier op aarde. Tja, dat zet de rem er ook wel een beetje op.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes op een rijtje staan op deze pagina.