moet je kleding verkopen of wegggevenMoet je kleding weggeven of verkopen? Wat zou jij doen? Naast het verkopen van kleding op Marktplaats (en inmiddels ook op Vinted), omdat ik weer iets nieuws heb gezien of omdat het simpelweg te klein is, geef ik ook weleens wat weg. Moet je kleding verkopen of weggeven?

Niet alles hoeft geld op te leveren. Je kunt ook makkelijk iemand anders blij maken, zonder dat je er zelf beter van wordt. Toch is verkopen via Marktplaats of Vinted ook leuk.

Hoewel het op Marktplaats een stuk minder makkelijk gaat dan vroeger. Je hebt nu veel reclame tussen de advertenties door en mensen zijn superkritisch.

Op Vinted bepaal je de prijs en mensen kunnen dit bod aanvaarden en het artikel bij je kopen of ze kunnen een tegenbod doen. Zij betalen tegelijk met het product een verzendlabel en je hoeft het alleen maar op te sturen. Heel easy dus.

En als je er het geld voor hebt, is dit eigenlijk de leukste manier om van je kleding af te komen. En het geeft ook het allerfijnste gevoel.

Iemand een knipoogmomentje bezorgen, is uiterst dankbaar. Dat doe ik ook wel met mijn gehaakte dekens. Iemand blij maken, er bestaat bijna niets leukers.

Bovendien snap ik soms ook echt niet waarom ik iets heb gekocht. En dan moet het weer weg. Ja, ja, beetje wispelturig, I know.

Maar ik ben ook maar een mens. Toch heb ik heel veel geleerd van mijn kledingshopstopchallenge die ik een paar jaar geleden hield. Ik mocht een jaar geen kleding kopen. Dat valt niet mee voor iemand die zo verslaafd aan kleding shoppen als ik. Ik schreef een hele reeks blogs vol met shopaholic confessions.

Als shopper en verzamelaar pur sang was dat een hele opgave. Het jaar heb ik niet gered, maar 300 dagen wel. In mijn uppie.

Als ik iets dergelijks weer zou doen, zou ik het graag met anderen doen, niet alleen. Dus heb je zin in een challenge, laat het me weten. I’m in.

Het verkopen van kleding is een optie, maar het weggeven is het allerfijnste. Vooral als je hoort dat iemand het mooi vindt. En eigenlijk wil ik het geven zodat de ontvangster geen dankjewel hoeft te zeggen, anoniem. Laat je linkerhand niet weten, wat je rechterhand doet. Dat dus.

Omdat ik pasgeleden Sarah werd, zijn sommige kledingmerken een beetje te jong voor me geworden. Vind ik zelf.

Bovendien zijn de shirtjes dan net een beetje te kort voor het mooie. Je krijgt ze niet meer fatsoenlijk over je lovehandles getrokken. En je weet: hoe ouder je wordt, hoe meer liefde er naar buiten komt (zo probeer ik mezelf voor de gek te houden).

Het is een beetje zoals dit gedicht (wat ik schreef) het weergeeft.

grappige gedichten taille

Meer gedichten vind je in mijn webshop. Neem gerust en kijkje. Mis je iets? Mail me dan.

Als ik dan met die shirtjes in mijn handen sta en bedenk of ik het op Marktplaats of Vinted zal zetten, hoor ik soms een stemmetje wat zegt: geef het naar weg.

Moet je kleding weggeven of verkopen?

En vaak plopt er dan ook iemand in mijn gedachten. En naar dat stemmetje en dat opploppen heb ik geleerd te luisteren. Daarom geef ik mijn gehaakte dekens ook vaak weg. Zo krijgt mijn verzamelwoede toch nog een positieve draai. Moet je kleding weggeven of verkopen?

Naar het stemmetje: maar dan hou ik helemaal niets over, luister ik niet. Want die vertelt meestal niet de waarheid.

Mijn kledingkast is nog ruim voorzien van kleding en anders is er altijd nog Marktplaats of Vinted.

Tegenwoordig vind ik het ook heel leuk om kleding te kopen in de kringloop winkel. Even in de wasmachine en je kunt het dragen.

Het helpt als je iemand weet aan wie je je nauwelijks gedragen kleding kunt geven. Dat geeft een stuk prettiger.

Meer tips en tops, verpakt in knipoogjes, vind je op deze website. Doe er je voordeel mee.

Hou je haaks!