Ook als ouders moesten wij dus uit de kast komen. Dat onze zoon homo bleek te zijn, is deel één. Dat wij hem wilden en willen steunen is deel twee, maar hoe de omgeving erop zou reageren en wat wij daarmee gingen doen is deel drie. Waarom ik nog niet uit de kast wilde komen.

We zaten nog in ons veilige coconnetje

Op dat moment was deel 3 nog niet aangebroken en zaten we nog in de veilige cocon van uiterlijke schijn.

Natuurlijk had ik het mijn beste vriendin verteld. Zij hield en houdt immers ook van hem en dan is de stap niet zo moeilijk. Ik kon dit gesprek wat ik nog vaker zou herhalen alvast op haar oefenen.

Bovendien had ik het tegen haar vaak genoeg verzucht: als hij maar geen homo is. Mijn moederinstinct had me niet bedrogen.

Er zijn veel ergere dingen

Ook toen ik haar vertelde over ons gesprek van nieuwjaar (met toestemming van zoonlief) was ik niet overstuur. Het was nu eenmaal niet anders.

Ik troostte mezelf met de gedachte dat er veel ergere dingen zijn. En ik maakte mezelf wijs dat als ik maar veel ernstigere zaken opnoemde, dit in het niet zou vallen.

Dan zou ik het er niet zo moeilijk mee hebben. Ik kan je vertellen dat dit niet hielp. Ik vond het wel erg. Ik wilde dit niet horen.

Ik wilde gewoon een leuke schoondochter en schattige kleindochters en -zoons. Gewoon huisje, boompje, beestje.

Ik moet nog wel wennen

Omdat dit er dus niet meer inzat, zou ik moeten gaan wennen aan nog een man in huis (als zoonlief besluit om niet celibatair door het leven te gaan).

Ook dat is zijn keuze. Moeilijk was het om ook dat stukje los te laten.

Zoonlief raadde ons het boek ‘Verscheurd’ van Justin Lee aan en dat heb ik toen meteen besteld. Via internet en niet bij onze plaatselijke boekhandel.

Ik wilde nog zo graag even anoniem zijn en niet de moeder van mijn homozoon. Waarom ik nog niet uit de kast wilde komen? Gewoon omdat dit nog zo veilig voelde en ik opzag tegen alle reactie en onvermijdelijk de veroordeling.

Wordt vervolgd.  Mijn eerdere blogs lees je hier.

waarom ik nog niet uit de kast wilde komen