Liefde is... teksten in dichtvorm knipoogje 44Ken je ze ook nog? De quotes van Love is…? Omdat ik van kinds af aan de plaatjes, tekeningen en quotes van Love is… of in het Nederlands Liefde is… zo leuk vind en ook zo inspirerend en herkenbaar, leek het me heel leuk om er gedichtjes van te maken. Liefde is … teksten in dichtvorm. Zeg nu zelf. Dat is toch super?!

Als tiener spaarde ik een Panini-album bij elkaar en als ik ergens een plaatje van ze tegenkwam werd dit uiteraard bewaard.

Ik ben ook altijd een verwoed verzamelaar geweest van bijvoorbeeld suikerzakjes, paardenkaarten en nog veel meer.

Sommige dingen zijn naar de prullenbak verhuisd, zoals de suikerzakjes.

Ook verzamelingen die oeverloos zijn en die nooit compleet worden, zijn verdwenen. Maar er zijn er ook een paar die ik nog steeds koester, bewaar en aanvul.

Een daarvan zijn dus mijn Love is… boekjes. Mijn Panini-album heb ik nog steeds en af en toe kijk ik er nog in. Onlangs kwam ik bij de kringloop winkel weer van die leuke, kleine schattige boekjes tegen.

En je weet vast wat ik ermee heb gedaan. Ik heb ze gekocht! Zo schattig en wat een verzameling aan spreuken.

Thuisgekomen ben ik meteen naar het speuren gegaan op Marktplaats of er nog meer delen waren. En jawel, hoor. Iemand had zelfs twee series te koop staan. Die doe je toch niet weg? Ik zou het niet doen, maar ja: ik ben een shopaholic (shopaholic confessions).

Deze zijn inmiddels ook bij mij gearriveerd. Het begint een leuke verzameling te worden. Love it!

Wist je trouwens dat ik op onze bruiloft menukaarten heb gemaakt met deze tekeningen erop en dat we als bedankje kaarsen (twee dagen voor de kerst) meegaven met ook deze figuurtjes erop? Je ziet ze ook bij de foto staan.

Ik ben nu alle spreuken aan het verzamelen (je bent een verzamelaar of niet) en in een Excel bestand aan het zetten, zodat ik ze kan sorteren en kijken of ik geen dubbele quotes heb.

Helaas is Kim Casali-Grove overleden, dus er komen geen nieuwe spreuken van haar hand meer.

Wist je trouwens dat ze in eerste instantie voor haar man deze tekstjes schreef met een lief plaatje erbij. Schattig toch?

Dan ga ik ze per thema ordenen en dan ga ik er gedichtjes van maken. Ook Pinterest is hiervoor een heerlijke bron van inspiratie.

Kijk gerust ook even op mijn Pinterestbord bij Liefde is… ik word er altijd blij van. De rest mag je ook zien, hoor. Ik heb geen geheimen.

Ik heb zelfs een licentie aangevraagd om de poppetjes te mogen gebruiken bij mijn Liefde is… teksten in dichtvorm.

Het wordt natuurlijk niet letterlijk overnemen van de quotes, maar ik zal ook mijn eigen expertise (ahum) op dit gebied in de strijd gooien en zo leuke, blije gedichten maken.

En nu maar hopen dat ik de licentie krijg. Dan kan ik die schattige tekeningen gebruiken. En anders?

Dan wordt het ook leuk, gezellig en blij!
Dat ben je immers gewend van mij.

Update: helaas geen licentie ontvangen. Toch heb ik wel wat leuke liefde is.., gedichtjes gemaakt. Ook de gedichten zijn het niet geworden. In plaats daarvan wil ik gaan bemoedigen met mijn gedichten. Iemand een knipoogje bezorgen.

Van tegenslag word je creatief en ga je oplossingen verzinnen. Dankzij deze tegenslag ben ik meer bij wat ikzelf wil en heb te geven gekomen. En dat is bemoedigen, inspireren, hoop geven. Dat doe ik met mijn digitale producten vol positieve woorden en een gedichtje.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes staan onderaan deze pagina.