Als kind al was ik gefascineerd door de typemachine. Het was zo’n wonderlijk apparaat. Ik kon er niet van af blijven.Toen ik oud genoeg was, kon ik eindelijk mijn typediploma halen en ik slaagde met lof, echte Letterpret.

Daarnaast was ik een echte kletsmajoor. Mijn klep stond niet stil en ik was een ramp voor mijn leraren. Nu ik ouder ben, praat ik nog steeds graag.

Een glimlach bezorgen

Dat praten doe ik echter niet als een kip zonder kop, maar wat meer bewust om een ander te helpen, op te beuren of een glimlach te bezorgen.

Zelf noem ik dat knipoogmomentjes. Even die knipoog naar de ander om te laten merken: ik zie jou. Ik denk aan je, je bent niet alleen.

Daarom vind je in de categorie Letterpret: tragi-komische gedichten, blogs over blije momenten en de keuze die je hierin hebt, mamablogs over mijn zoon die homo is en shopaholic confessions. Naast dat ik veel praat, vind ik shoppen echt het allerleukste.

Gedichten geven me lucht, helpen me relativeren, vooral als moeder. Toen we die kleine schatjes kregen, wist ik niet wat me te wachten stond.

Nu, 25 jaar verder, geniet ik van ze, maar eerlijk? Ik kan ze af en toe ook wel achter het behang plakken! Daarover gaat het vaak in mijn gedichten vol Letterpret over de spagaat tussen wat moet en wat je eigenlijk wilt.

Haakblogs

En oh ja, haken! Als ik niet praat, haak ik.

Veel, heel veel dekens. Die ik vaak weggeef als troost aan anderen. Mijn haakavonturen lees je in mijn haakblogs.

Het geeft me zo’n voldoening! Door een lastig lijf kan ik buiten de deur niet veel, alleen als er iemand meegaat. Maar binnenshuis sta ik mijn mannetje. Haakpret, Letterpret en Printpret.

Kringloopgelukjes

De kick van iets nieuws, maar ook iets tweedehands vind ik heerlijk. Daarom blog ik ook honderduit over mijn uitstapjes naar een kringloop winkel en de leuke spullen die ik hier shop.

Iets nieuws kopen is leuk, maar iets tweedehands misschien nog wel leuker. Misschien wel omdat je creatief denken knop aan moet. Stel: je hebt iets in je hoofd. Nieuw kopen is een optie, maar tweedehands een uitdaging. Want je vindt meestal niet exact dat wat je zoekt. De uitdaging is dan om het toch geschikt te maken voor je doel. Daar ga ik echt van aan.

Daarnaast zijn uitstapjes aan de kringloop winkel uitermate geschikt om je verzamelwoede te voeden. Heerlijk als je iets vindt wat je zoekt en je verzameling is compleet. Je snapt het al: ik zit vol verhalen over kringloopgelukjes.

Letterpret

Wat moet je nu met al die dingen? Dat vertel ik je graag. Je kunt van een heleboel gedichten printables kopen in mijn shop. Hiervan kun je cadeautjes onder de 10 euro maken. Zo maak je niet jezelf blij, maar vooral een ander.

Neem vooral een kijkje.

Hou je haaks!