een knipoogmomentje door kipfiletsKan jij ook zo balen van je ouder wordende lijf? Het rammelt allemaal wat makkelijker en zakt allemaal naar beneden. En sinds Corona zijn er ook wat kilo’s aangekomen. Toch heb ik een voordeel ontdekt, ondanks dat ik helemaal niet blij met mijn mijn vetgordel. Zo ontstond een knipoogmomentje door kipfilets.

Toen ik nog een klein mopje was, was er niets aan de hand. Ik had ook echt geen probleem met afslanken.

Als ik wat de dik werd, was dat met een paar weken weer opgelost. Nu is dit echter wel anders. Ik pas zelfs twee jassen niet meer (oef, hoezo confronterend?).

Zo bont heb ik het niet eerder gemaakt.

De sportschool is geen optie voor mij, want door mijn hartritmestoornissen is dat niet te plannen.

Wandelen probeer ik wel zoveel mogelijk. Maar ik heb zittend werk, dus dan is het makkelijk aankomen.

En eerlijk? Ik heb ook wel wat chocolade gesnoept, ondanks mijn suikerintolerantie. Niet handig, maar wel menselijk, toch? 

Manlief was ook twee dagen per week thuis. Dus ‘s middags namen we een kopje thee met chocolade. Zo lekker.

Tja, en nu zit ik met de gebakken peren. Of moet ik zeggen met de gebakken vetrollen?

De chocolade is inmiddels afgeschaft, ook ben ik meer gaan drinken en hijs ik mezelf af en toe uit de stoel en sta ik een halfuurtje achter de bar in de keuken, terwijl ik uiteraard heel hard bezig ben.

Wat afwisseling zal me goed doen.

Natuurlijk weet ik dat er op internet duizenden tips staan om van je coronakilo’s af te komen, maar ik hou me maar bij het meest eenvoudige: meer bewegen, minder snoepen en voldoende drinken. Dat lijkt me een goede basis om te starten. 

Tja, dan zit je dus met al die kilo’s flink te balen. Ik probeer van de meeste vervelende dingen de mooie kant te zien, omdenken dus. Toch zijn er niet zoveel voordelen van dikker worden.

Maar ik heb er twee gevonden. En eentje als bonus. Graag deel ik ze met je. Mocht jij er nog meer weten, alsjeblieft deel ze met me. 

De eerste is een beetje ondeugend, want als shopaholic besloot ik mijn te kleine jassen te vervangen door twee grotere. Eentje is nieuw (rood met witte stippen) en de andere bestelde ik via Vinted (een knalroze exemplaar).

Het is erg leuk om daar te shoppen. Je betaalt maar een fractie van de prijs. Het gaat niet altijd goed, maar meestal wel.

Tot zover het eerste voordeel.

Daarnaast is er nog een voordeel van ietsje ronder worden: mijn kipfilets fladderen minder. Joepie.

Doordat er wat meer vulling in mijn armen zit, zijn ze wat steviger. En hoe fijn is dat. Is er toch iets wat baat heeft bij de extra kilo’s.

In mijn enthousiasme besloot ik er meteen maar een gedicht van te maken. Nog een voordeel als bonus. Humor met een knipoog kan immers nooit kwaad?

kipfilets gedichten leven

Natuurlijk moeten de kilo’s eraf en daar doe ik ook echt mijn best voor. Maar toch geniet ik ook van mijn iets stevigere armen. Konden die maar blijven…. zucht….

Een knipoogmomentje door kipfilets

Minnie Mouse lijkt er toch minder moeite mee te hebben dan ik, terwijl zij al 90 is. Tja. En die 12 op de foto? Dat is het aantal kilo’s wat er af moet. Zucht…

Toch ben ik ook een beetje blij.  Knipoogjes moet je vaak zelf zoeken, maar het lukt meestal wel om er mijn voordeel mee te doen. En weet je: een beetje zelfspot doet ook wonderen. 

Ik vond dit knipoogmomentje door kipfilets toch de moeite van het melden waard.

Wil je niet meteen een nieuwe jas kopen? Kijk eens bij de kringloop of op Vinted. Net zo leuk, want je betaalt veel minder. Wees niet te streng voor jezelf met diëten, want dan bestaat de kans dat je door frustratie veel meer gaat eten.

Hou je haaks!

Oh enne… die gedichten. Dat is ook een beetje uit de hand gelopen, net als mijn shopgedrag. Maar nu op een positieve manier. De gedichten heb ik omgevormd tot printables, die je kunt gebruiken om een ander te bemoedigen, een hart onder de riem te steken en een knipoogje te bezorgen. Je vindt ze in mijn webshop.

Welke vind jij het leukste?