je eigen foto's als kunstwerkHoe leuk is het als je wordt benaderd omdat men je schrijfstijl leuk vindt en ook doordat ik gek ben op foto’s. Ik voelde me daarom ook echt vereerd toen Fotofabriek contact met me opnam met de vraag of ik voor hen een product uit wilde testen en hierover een blog wilde schrijven. Natuurlijk wilde ik dat. Daarom lees je hier hoe je eigen foto’s worden omgetoverd tot kunst.

Het testen van een product ging over de retroprints. Ik mocht twee setjes bestellen op kosten van de Fotofabriek. Helemaal top.

Je kunt bij hen ook een fotoboek maken. Ik zag dat ze ook spiraalboeken hebben. Daar heb ik op de een of andere manier een voorliefde voor. Wie weet mag ik daar binnenkort wel iets over schrijven.

Ik mocht schrijven wat ik wilde. Dat vond ik helemaal super. Als het me niet beviel, mocht ik het ook vertellen. Dus ik ging met deze vrijheid aan de slag, even onderduiken in mijn foto’s.

Welke foto’s wilde ik aan deze test onderwerpen? Tegenwoordig neem ik heel vaak foto’s met mijn mobiel.

Dat komt omdat ik een gemakzuchtig wezen ben. Ik merk dat als het heel veel moeite kost, ik het gewoon niet doe: foto’s nemen.

Voor de eerste serie koos ik foto’s in en om ons prachtige, rustieke dorpje. Voor de andere serie koos ik random wat foto’s waar ik een leuke tekst bij kon kiezen.

Snel naar de website om een setje te bestellen. Ik mocht twee setjes retroprints bestellen. Die doen denken aan de polaroid foto’s van vroeger. Errug leuk!

Je kunt een blanco project starten of een ontwerp kiezen. Omdat ik echt van kleurtjes en printjes hou, koos ik voor een ontwerp kiezen. Voor het eerste setje koos ik hartjes en het tweede setje waren de grafische prints.

je eigen foto's omgetoverd fotofabriek hartjes

je eigen foto's omgetoverd random fotofabriek

Er zijn heel veel keuze-opties. Je kunt kiezen uit lettertypes, randjes, plaatjes, etc. Het duizelde me, zoveel mogelijkheden.

Het duurde eventjes voor ik het doorhad, maar toen kon ik heerlijk los. Ik hou van variatie, nou, die kreeg ik. Ik kon naar hartenlust variëren en dat heb ik ook gedaan.

je eigen foto's omgetoverd tot kunst waterland

Alles kan online, zodat je niet bij een hapering van je computer alles kwijt bent. Echt een must.

De foto’s konden ook nog verschoven worden en groter en kleiner worden gemaakt. Ook een leuke rand hoort tot de mogelijkheden. Ja, wat niet? Wat wel belangrijk is, dat je eerst een foto moet plaatsen en dat dan pas alle opties zichtbaar zijn.

Er zitten functies aan de linkerkant en als je op de foto klikt, wordt er nog meer zichtbaar rechtsboven. Je kunt effecten op je foto toepassen, zoals zwart-wit. Dat heb ik gedaan bij deze foto, die ik van manlief nam. Daar voegde ik de tekst Kiekeboe aan toe.

je eigen foto's omgetoverd kiekeboe fotofabriek

De foto zelf kun je ook transparanter maken, zodat de achtergrond er een beetje doorheen schijnt. Dat deed ik met deze foto.

je eigen foto's omgetoverd transparant

Je kunt zelfs het contrast, de verzading en de helderheid aanpassen. Soms is dat echt handig als een foto niet lekker belicht is. Die van mij verkeren uiteraard in een perfecte staat (ahum!), dus dat had ik niet nodig.

Ook de vorm van je foto’s kun je veranderen middels allerlei mallen. Gaaf om mee te experimenteren. Dat deed ik met dit kiekje.

je eigen foto's omgetoverd annets alfabet chocolade

Nadat ik de foto’s in het winkelmandje had gedaan, was het wachten tot mijn bestelling kwam. Dat duurde niet lang.

Ze zaten keurig netjes in een kartonnen envelop per bundeltje bij elkaar gepakt. Kan ik je niet meer laten zien, want in mijn enthousiasme heb ik ze al opengemaakt.

En zeg nu zelf: Supervet! Ik was echt aangenaam verrast en helemaal blij. 8 foto’s voor € 4,99 is echt niet veel. Een gemiddelde kaart kost vaak al meer dan een euro.

Dit keer hoefde ik helemaal niets te betalen (joepie!), maar ze zijn die € 10 echt waard. Zo worden je eigen foto’s omgetoverd tot kunst. En dat kan dus ook voor gemakzuchtige mensen, zoals ik (haha).

Natuurlijk heb ik ze aan diverse mensen geshowd. Vooral mijn vriendin (die net als ik erg van kleurtjes houdt) was erg enthousiast. Ze wilde meteen weten waar ik ze had besteld. Ik vertelde haar waar ze deze foto’s kon laten afdrukken.

En ik? Ik ga binnenkort mensen blij maken met deze gave foto’s. Mijn favoriet is deze.

je eigen foto's omgetoverd smile fotofabriek

Of toch deze? Van mijn mannen.

je eigen foto's omgetoverd tot kunst broers

Welke spreekt jou het meeste aan? Laat het me gerust weten. Dan geef ik dat weer door aan Fotofabriek.

Ik vond dit echt supergaaf om te doen. Ik merk dat ook mijn verzameldrang hierdoor getriggerd wordt.

Ik vind namelijk de beeldjes van Disney Traditions helemaal super. Alleen heb ik geen geld om ze allemaal te sparen. Wat een wijze uitspraak van een shopaholic (shopaholic confessions).

Als ik nu eens mooie foto’s opzoek op internet en ze dan helemaal leuk aanpas met deze fotosoftware van Fotofabriek? Dan heb ik ze toch een beetje, nietwaar? En ik hoef veel minder geld te investeren.

Inmiddels heb ik mooie designs gemaakt om anderen een hart onder de riem te steken en een knipoogmomentje te bezorgen. Ze zijn voorzien van gedichten en positieve woorden. Als je zelf niet weet, wat je moet zeggen. Kijk eens in mijn webshop.

Hou je haaks!