soms zou ik de kleren van zijn lijf willen scheuren blogManlief is echt een schat. Mij hoor je niet klagen, echt niet. Maar soms zou ik de kleren van zijn lijf willen scheuren.

Het zijn gelukkig bijzaken waarbij er wat frustratie kan optreden, zoals kleding. ‘s Winters gaat het meestal goed, omdat een jeans heel makkelijk combineren is.

Maar ‘s zomers heeft hij wat meer kleuren qua broek in het assortiment. Dus dan gebeurt het weleens dat hij een combi aantrekt die minder past of juist te vrolijk is (en dat wil wat zeggen als ik het te vrolijk vind).

Ik wil de kleren van zijn lijf scheuren, zoals vandaag.

Vroeguh kon ik dat voorkomen, doordat hij voordat hij weggaat altijd even een kus kwam geven.

Nu geeft hij mij een kus (gelukkig wel), voordat hij is aangekleed (zo fout), brult dat hij weggaat en zwaai ik hem achter het raam vandaan gedag.

Gaat hij met de auto, dan is er nog steeds niet aan de hand. Ik zie dan immers niet welke outfit hij draagt.

Echter werkt hij tegenwoordig dichtbij huis, dus pakt hij wat vaker de fiets.

Daardoor kan ik zijn outfit beter zien. Vandaag vertrok hij dus met een kobaltblauwe broek en een geruit aquablauw overhemd, waar kobaltblauw helemaal niet in voorkomt (nee!).

Daarom zou ik echt met liefde de kleding van zijn lijf willen scheuren.

Het was te laat om hem terug te roepen en ja, dat heb ik weleens gedaan.

Niet dat dat me in dank werd afgenomen. Mopperend werd toch gedaan wat ik hem had gevraagd.

Hij zag zelf echt het nut niet in van de kledingswitch. Bovendien zou hij te laat komen en niemand zou het zien.

Nu maar hopen dat hij geen vrouwen tegenkomt (of mannen met stijlgevoel) vandaag of nog erger, een bespreking heeft.

En mocht hij die toch tegenkomen of toch een vergadering hebben, dat ze denken dat hij zelf zijn kleding heeft uitgezocht, want een vrouw zou hier nooit voor kiezen.

En ook geen mensen die hoogsensitief zijn. Een dergelijke combi is een doorn in hun oog.

Ik snap ook echt niet dat er mensen zijn (zoals manlief) die helemaal niet zien wat wel of niet kan. Ik wil de kleren van zijn lijf scheuren 

Toch heb ook ik dagen dat het me allemaal niet kan schelen en aantrek waar ik zin in heb. Dat is wel een beetje anders, want je ziet jezelf immers alleen in de spiegel en als ik zo’n dag heb, mijd ik die het allerliefste. 

Omdat ik hier verder niets meer aan doen kan, focus ik me vandaag maar op andere zaken, zoals het maken van gedichten in de vorm van digitaaltjes. Neem gerust een kijkje in mijn webshop.

Hiervan mag ik zelf de stijl bepalen, maar ik wil de kleren van zijn lijf scheuren, gewoon omdat het me irriteert als de combinatie niet klopt.

En vanmiddag als hij thuiskomt, zal ik hem vriendelijk verzoeken voortaan een andere keuze te maken. Ook zal ik proberen hem uitleggen waarom het echt niet kan.  

Of het helpt, weet ik niet (of eigenlijk weet ik het wel: het helpt niet). Het gaat wel vaker fout met de schat.

Ik wil de kleren van zijn lijf scheuren

Misschien vanavond voor het slapen gaan maar letterlijk de kleren van zijn lijf scheuren. Dan kan het daarna meteen in de vuilniszak.

Maar wie weet vindt hij dat wel zo leuk, dat hij voortaan altijd foute combi’s kiest. Tja…. 

Updateje: ik heb het overhemd in de zak van Max gestopt. Hij mag het niet meer aan. Ik weet niet of ik dat bij elke foute combi doe, want dan houdt hij niets meer over en valt er niets meer te scheuren. Ook niet leuk!

Fijne dag enne… hou je haaks!

Oh ja, wil je nog meer leuke, grappige, gezellige knipoogjes lezen? Tuurlijk wil je dat :).

Dat kan hier.