iemand blij maken met iets van jezelfOnlangs was een van mijn beste vriendinnen jarig. Omdat ik de dag van haar verjaardag zag naderen, ging ik ook nadenken over een cadeautje. Iemand blij maken met iets van jezelf.

Een verjaardag zonder cadeautje is een no-go voor mij. Ze is absoluut niet veeleisend, maar dan wil ik juist extra mijn best doen om iets leuks te bedenken. En dat is gelukt! Iemand blij maken met iets van jezelf lees je hier.

Als je mij een beetje kent, weet je dat een cadeautje van mezelf vaak iets gehaakts is. Een deken of een sjaal.

En zo begon het inderdaad: Ik besloot een kol voor haar te haken met heel leuk gemêleerd garen.

Toen ik fanatiek aan de haak sloeg, kreeg ik sterk de indruk dat dit niet haar stijl was. Zij houdt van fijntjes en niet van grof en deze kol werd behoorlijk stoer. Zie hier het resultaat van de kol. Dat werd hem niet. Wat dan wel?

Omdat de tijd ontbrak om nog te gaan shoppen, moest er een creatieve oplossing komen voor mijn probleem. Geen tijd voor een kringloopgelukje of een bezoek aan de kringloop winkel.

Ik wilde gewoon niet met lege handen aankomen. Cadeautjes geven is echt mijn liefdestaal. Dus: think, think, think!

Tegenwoordig ga ik altijd mijn eigen spullen na (en dat zijn er veel – shopaholic confessions) om te bedenken of daar iets bij zit om weg te geven. Niet uit gemakzucht of omdat het lekker goedkoop is, maar om een ander echt blij mee te maken.

Iemand blij maken met iets van jezelf is echt superleuk om te doen. Ik kan het je echt aanraden. Als je weet waar je spullen heen gaan en dat iemand er blij van wordt, geeft echt veel makkelijker weg. Echt een knipoogje.

En ineens kwam ik op een lumineus idee. Bijna twee jaar geleden waren manlief en ik 25 jaar getrouwd.

Ik kocht een rode jurk met een zwarte omslagdoek. Die jurk heb ik later geruild voor een ander exemplaar, maar de omslagdoek hield ik.

Je voelt hem al aankomen… die heb ik nooit gedragen. Heel even twijfelde ik of ik hem niet een vlaag van opruimwoede had gedoneerd aan het goede doel, maar nee… ik had hem nog!

Iemand blij maken met iets van jezelf

Ik heb de sjaal mooi ingepakt en aan haar gegeven met het hele verhaal erbij. En ze vond ze allebei mooi: de sjaal en het verhaal.

En ik was net zo gelukkig als zij. Iets wat ik niet gebruikte, was een mooi cadeau voor haar.

Later kreeg ik nog een blij-ei-appje met foto waarop ze de sjaal draagt.

Ga niet meteen shoppen als je een cadeautje wilt geven (en dat zeg ik: miss shopaholic). Check eerst eens in je voorraad of je iets hebt waar een ander blij van wordt.

Meer knipoogjes vind je ook op mijn website. Kijk gerust even rond en doe er je letterlijk of figuurlijk je voordeel mee.

Ook in mijn webshop staan mooie producten om iemand mee blij te maken. Maak het verschil en bezorg iemand een knipoogje.