Humor helpt bij het uit de kast komen mamablog 42Humor helpt je weleens door moeilijke situaties heen. Zo kreeg ik van mijn zoon een leuke Mickey-knuffel (in smoking) toen hij met zijn vriend naar Disneyland Parijs was geweest. Superlief natuurlijk. Als fervent verzamelaar kreeg Mickey een mooi plekje bij alle andere Mickeys in huis.

Omdat ik heel erg van setjes ben, moest er toch een Minnie bij komen. Anders was ie zo alleen. Dat is toch wat zielig.

Een speurtocht op Marktplaats leverde een setje op, maar een Mickey had ik al. Omdat alleen de set te koop was en helemaal niet duur, besloot ik dan de extra Mickey voor lief te nemen.

Mickey en Minnie arriveerden al snel en Minnie kreeg een plekje bij Mickey. Helemaal leuk.

Onlangs had ik mijn knuffels naar zolder verhuisd (in een vlaag van verstandverbijstering), maar het is toch wel leuk als ze weer terug komen. Update: ze staan er inmiddels weer. Heerlijk!

Ik ben zelf ook vaak geneigd mijn aankopen en verzamelingen te verstoppen. Uit de kast ermee! Iets wat je verstopt, maakt je geen mooier mens.

Toen mijn beste vriendin maandagmiddag kwam en we samen aan de haak sloegen, deelde ik mijn laatste aankopen met haar (shopaholic confessions): mijn kringloopgelukjes, mijn nieuwe ontwerpen en natuurlijk ook het setje Mickey en Minnie.

Voordat je stopt met lezen nu denkt: wat heeft dit nu met homoseksualiteit te maken? Let op! Hier komt het. Ik was koffie aan het zetten en liet haar de extra Mickey zien terwijl ik het verhaal over het setje vertelde.

Toen kwam ze met een subliem idee: waarom zet je die Mickey niet bij de andere Mickey? Dan staan ze symbool voor je zoon en zijn vriend. Geniaal toch? Humor helpt echt! Uit de kast komen in mijn eigen huiskamer. Kan het nog confronterender en leuker?

Bij de Marktplaats-Mickey schreef ik onder zijn jasje een L (de initiaal van zijn vriend) op zijn buik. Ik moet ze toch wel uit elkaar kunnen houden.

Humor helpt

Dus nu zitten Mickey en Mickey naast elkaar op de stoel. Zo schattig! En elke keer als ik ze zie zitten, bezorgen ze me een glimlach, even een knipoogmomentje. Humor helpt!

Ze zijn ook zo leuk samen, net als mijn zoon en zijn vriend. Niet huisje-boompje-beestje door zijn homosekualiteit en misschien anders dan ik ooit gedroomd had, maar wel mooi. Uit de kast komen was zo gek nog niet.

Ik kan moeilijk blijven doen over het feit dat mijn oudste homo is, maar ik kan het ook accepteren en genieten van hem en zijn vriend. Het uit de kast komen blijft een proces.

Humor helpt dan door moeilijke situaties heen en geeft wat lucht. Het is echt niet altijd zwaar en we genieten ook volop met en van elkaar.

En wie weet komt er nog eens een keer een vraagje van iemand en kan ik erover delen. Om zo een ander te bemoedigen.

Natuurlijk moest ik deze set even delen met mijn zoon en zijn vriend. Zijn vriend kon het wel waarderen en moest er hartelijk om lachen. Zoonlief vond het wat minder geslaagd.

Hij was toch Mickey Mouse niet. Dat misschien niet, maar zijn voornaam (Mike) scheelt niet zoveel met Mickey. Ik heb er verder maar het zwijgen toe gedaan. Haha!

Hij heeft overigens wel toestemming gegeven om dit blog te plaatsen. Bij nader inzien vond hij het toch wel grappig. En zeg nu zelf: het is ook best een beetje grappig. Humor helpt heus wel, al blijf ik ook de schaduwzijde zien.

Hou je haaks! Dan doe ik het ook :).

Ik schreef nog meer blogs over het uit de kast komen van mijn zoon, maar ook van mij als moeder. Een heel proces. Dat proces lees je in mijn mamablogs.

humor helpt mamablog uit de kast komen