Heb jij ook zo’n hekel aan huishoudelijke klusjes? Ik wel. Elke keer weer die badkamer, weer die keuken, weer dat afstoffen. Echt, ik doe liever iets anders. Maar als het dan toch moet gebeuren, dan liefst zo snel mogelijk en zo vroeg mogelijk op de dag.

In de keuken hadden we houten jaloezieën hangen. Ziet er prachtig uit, maar praktisch niet echt fijn. Het is een hele klus om ze schoon te krijgen. Het blijft immers niet alleen bij afstoffen. Nee, in de keuken moet je het echt nat afnemen. Dat betekent op het aanrecht klimmen en dan daar al balancerend die dingen reinigen. Pfff!

Omdat ik heel vaak hartritmestoornissen heb, was het al helemaal niet echt handig. Bovendien ben ik dan geneigd mijn evenwicht te verliezen. Niet echt een fijn idee: op de betonnen keukenvloer terechtkomen.

Daarom was op een gegeven moment de maat vol. Die dingen eruit of ik eruit. Omdat dat laatste natuurlijk niet gaat, heb ik ze vakkundig door manlief laten verwijderen en kochten we duo-rolgordijnen. Ook dat ging niet echt op rolletjes.

Ik had de rolgordijnen online besteld, maar toen ze kwamen bleken ze te wit. Dat stond echt niet. In de woonkamer vervingen we al eerder de jaloezieën door duo-rolgordijnen en die zijn ook net te wit.

Wat nu? De jaloezieën waren er al af. Bij een online onderzoek bleek Jysk duo-rolgordijnen in de aanbieding te hebben, dus wij naar Jysk. Niet een keer, maar drie keer. Hilaarisch!

Eerst kochten we grijze, maar die blekende blauwgrijs. De volgende optie was zwart. Alle kleur werd weggezogen. Dat was nog niet het ergste, maar vanaf de buitenkant zag het er heel somber uit. Bovendien zag je ook veel beter dat mijn ramen nodig gezeemd moesten worden. Ook deze retourneerden we, dat snap je.

Met veel kracht kreeg manlief ze los. Die dingen klikken vast en zijn vervolgens niet meer los te krijgen.

Tenslotte kochten we gemêleerd naturel. Staat leuk bij de eet- en salontafel. Maar wat een gênante vertoning als je niet een maar twee keer de boel terug komt brengen. Ik wilde manlief in zijn eentje erop uit sturen. Dat lukte niet, zo jammer.

Nu hebben we nog duo-rolgordijnen voor onze slaapkamer liggen, de iets te witte. Of die het gaan halen, daar ben ik nog niet uit.

Huishoudelijke klusjes

We hebben ze geretourneerd. Ik werd er toch niet heel blij van. In de slaapkamer hebben we de jaloezieën laten hangen. Af en toe afstoffen is niet zo heel erg. Dat komt wel goed.

Maar als ik een manier vind om de huishoudelijke klusjes tot een minimum te beperken, zal ik dat zeker niet laten. Dat zou pas een knipoogje zijn.

Ik vermaak met liever met het ontwerpen van digitale prints. Je vindt ze in mijn webshop. Of het schrijven van gedichten of columns. Echt veul leuker! Vandaag dus de H van huishoudelijke klusjes. Brrr!

Hou je haaks!

huishoudelijke klusjes knipoogje 158