hoe val ik zo snel mogelijk af knipoogje 49 Het is echt meer dan erg. Ik kan mijn hormonen de schuld geven en dat heb ik ook een tijdje gedaan, maar er is meer aan de hand. Ik ben namelijk gewoon te dik. Hoe val ik zo snel mogelijk af?

Ik kwam al moeilijker in mijn broeken en sommige jurkjes zitten toch echt te strak. Op een gegeven moment helpt een correctiebroekje ook niet meer.

Maar doordat ik ook iets ouder word, gaf ik dat de schuld: de menopauze. Ondertussen ben ik niet op de weegschaal gaan staan.

Het kwam niet in me op dat ik gewoon te zwaar zou kunnen zijn. Ahum. Ik hoopte in ieder geval dat ik niet te zwaar zou zijn.

Tot ik op een argeloos moment voor het douchen besloot eens op de weegschaal te gaan staan. Ik kon een verbijsterde schreeuw niet onderdrukken. Nee! Dit kon niet waar zijn. Zo zwaar kon ik niet zijn.

Ik hield mezelf voor dat het avond was en dat het morgenochtend wel mee zou vallen. Nou, echt niet.

Ik weeg 7 kilo teveel. Ik tik net de 80 kilo niet aan, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Voor mij veel te zwaar.

Hoe val ik zo snel mogelijk af? Er moeten wat strenge maatregelen worden getroffen.

Ten eerste ga ik elke dag 10 minuten hoepelen, dan op de trap stepoefeningen doen, geen chips meer en ook geen stukjes chocolade.

Ik kom niet zo vaak zelfstandig buiten, maar een klein rondje lopen dichtbij huis moet lukken. Misschien zoek ik ook mijn springtouw nog op. Daar kan ik ook binnenshuis of in de tuin nog wel gebruik van maken.

En voor wie zich zorgen maakt over mijn hart? No worries, mijn hart houdt wel van een beetje inspanning. Daar wordt het juist rustig van. Ook zo raar.

Hoe val ik zo snel mogelijk af?

Dus ‘s avonds haak ik ook wat langer door. Dan missen mijn handen het gegraai in de zakken chips niet. En ik ga ook meer drinken. Water… Geen alcohol.

Een voordeel is dat ik hoef in ieder geval geen kleding te kopen totdat er zeven kilo af is. Hoewel dat wel moeilijk is voor een shopaholic als ik ben. Ik heb tegenwoordig Vinted ontdekt. Dat zorgt dat ik me minder schuldig voel als ik iets koop. Het is immers niet nieuw. Bovendien is het veel goedkoper en zijn de verzendkosten meestal laag, al moet je soms wel iets langer wachten op je bestelling.

Dan kan ik meteen geduld oefenen, haha!

Om alles een beetje te relativeren, schreef ik er een gedicht over. Dat helpt me om er niet teveel mee bezig te zijn. Er verandert niets als ik erover kan piekeren. Ik kan er beter een knipoogje van maken. Dat bouwt tenminste op. En dat lukt met mijn gedichten.

Hoe val ik zo snel mogelijk af - gedicht chocola - knipoogje 48

Hou je haaks!

Vind je het leuk om nog meer knipoogjes te lezen? Dat kan onderaan deze pagina.