Hoe overleef je shoppen zonder stoppen knipoogjeAl jaren heb ik een haat-liefde verhouding met shoppen. Eerlijk? Ik ben een shopaholic. Hoe overleef je shoppen zonder stoppen?

Toch koop ik niet alles wat los en vast zit. Ik heb ontdekt dat het me helpt als ik grenzen voor mezelf bedenk en me daaraan hou. Afgelopen zaterdag ontdekte ik dat ik mijn vaardigheden als shopaholic kon inzetten voor iemand anders. Iemand aansteken met mijn shopverslaving

Omdat het best lastig is om te leven als shopaholic, vind ik het ook superleuk om te ontdekken dat ik er iemand mee geholpen heb. Iemand die altijd te horen heeft gekregen dat geld uitgeven slecht is.

Mijn enthousiasme werkte aanstekelijk en dit resulteerde erin dat ze ook wat leuke dingen voor zichzelf kocht en daar blij mee was.

Hoe heerlijk is het dat we weer een beetje kunnen shoppen, al is het op afspraak (dit blog schreef ik in coronatijd). Omdat ik zelf heel erg kick op koopjes (dan voel ik me minder schuldig), is de kringloop een van de eerste winkels die ik bezocht.

Natuurlijk wilde ik mijn gast ook enthousiast maken voor deze manier van kopen en we boekten een afspraakmoment.

Eentje in de ochtend en een ander in de middag. Hoe leuk was het om te merken dat mijn gast een fantastische boekenserie scoorde, die ze al een tijdje op haar wensenlijst had staan.

Ik kocht een spaarvarken in de vorm van een koe. Dat deed ik twee weken eerder ook al, maar die was verongelukt. Nu stond er zo’n zelfde exemplaar bij de andere kringloop.

Die andere sneuvelde doordat ik de kastdeur opendeed en er iets uit viel. Ja, je raadt het al: bovenop mijn spaarvarken. Allebei kapot: het kopje en het varken. Ai! 

Mijn gast en ik kwamen als twee blije eieren uit de winkel. Ik kocht ook nog een Minnie Mouse nachtlampje (voor de kleinkinderen in de toekomst, ahum), een zwarte mok met witte stippen, een wit bord met zwarte stippen.

Ik kan er niets aan doen. Stippen hebben een magische aantrekkingskracht op me. Zeg daar maar eens nee tegen. Helaas hadden ze geen letterspelletjes, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de lunch reisden we af naar kringloop nummer twee. Deze was veel groter dan de eerste en ook hier kwamen we goed aan onze trekken.

We kochten boeken, twee letterspelletjes (happy!), een schattige kannetje van Art Home by Marieke voor maar € 0,80. Daar had ik al een paar dingetjes van, dus je snapt dat ik er echt blij mee was.

Oh ja, en een mokje van Blond Amsterdam. Nog helemaal nieuw, dus daarvoor bezweek ik. Wat minder prettig was, was dat het ene spelletje omviel en ik alle letters van de grond moest graaien. Oepsie!

Daarbij kreeg ik het warm van agitatie en dat stomme mondkapjes hielp ook niet echt. En dan moet je nog omhoog komen. Afijn, het is gelukt.

Doordat ik enthousiast mijn kringloopgelukjes deelde met mijn gast werd zij ook iets vrijer en durfde ze ook iets meer te kopen en er van te genieten.

Tot slot shopten we bij de Trekpleister (daarbij mag je zonder afspraak binnen) allebei een mascara (cadeautje van mij). Toen was het geld (meer dan) op en werd het hoog tijd om naar huis te gaan en te genieten van onze aankopen.

Hoe overleef je shoppen zonder stoppen?

Hoe overleef je shoppen zonder stoppen? Door toch je grenzen af te bakenen en je daaraan te houden.

Ik had voorwaarden aan mijn shopgenot gesteld: het moest iets te maken hebben met stippen, letters of Disney. En dat geruite kannetje en dat Blond mokje? Tja, die kon ik echt niet laten staan. Dat snap je (toch?).

Een leuke verzameling is bijvoorbeeld het Alfabet of de Psalmen. Van beide maak ik leuke printables, die je kunt kopen in mijn webshop. Leuk om iemand anders of jezelf een knipoogje te bezorgen. 

Ben je ook zo’n impulsief type? Dan kan ik je adviseren om met jezelf afspraken te maken. Schrijf voor jezelf op wat je wel en niet gaat kopen. En wat ook helpt? Je pinpas thuislaten en wat contanten meenemen. 

Hou je haaks!

Voor meer tips en tops kun je ook mijn andere blogs lezen.