hoe leuk feestversiering kan zijnWat is er fijner dan je kind op zijn of haar verjaardag blij te maken met mooie versiering? Dat je die dag de hele woonkamer versiert met mooie slingers. Ook van tevoren heb je een leuke uitnodiging verstuurd en als bedankje krijgen alle kinderen iets leuks/liefs/lekkers mee. Hoe leuk feestversiering kan zijn? Daar kom je nu achter.

Omdat ik veel in huis heb staan aan spulletjes en snuisterijen (die overigens wel matchen met elkaar) vond ik het altijd heel belangrijk om de feestdecoratie ook op elkaar af te stemmen.

Anders wordt het zo’n kermis.

Zo heb ik ooit een slinger genaaid van tafelzeil, een kleiner exemplaar van stof met Hartelijk Gefeliciteerd erop, een leuke gehaakt en zelfs een bijpassend dekentje en kussenhoes gehaakt. Oh ja, dan zou ik bijna de vilten slingers vergeten. In deze blog lees je er meer over.

Ik begon ooit met de vilten slinger die ik kocht. Er staat Happy Birthday op en Hiep Hiep Hoera. In die stijl heb ik toen tafelzeil gekocht en puntvlaggen gemaakt. Erg leuk om te doen.

Daarna volgde een stoffen slinger en daarop de tekst geplakt. Toen mijn haakhobby tot bloei kwam, heb ik ook een bijpassende gehaakt. Zo leuk!

Echt: er is geen mens gelukkiger dan ik als ik zo een mooi geheel creëer. Ik deed dit al eerder op ons 25-jarig huwelijksfeest. Onze mannen waren in een antraciet-grijs pak gehesen.

De oudste droeg een rood strikje (eigen keus), de tweede een zwarte stropdas met dun rood streepje (liefst maximaal zwart) en de derde had een leuk rood pochetje (opgedrongen door mama. Manlief had een rood gilet aan en zelf had ik een prachtige rode jurk.

Ook de zaal was feestelijk versierd in de tinten rood, grijs, wit en zwart. De slingers, ballonnen en decoratie waren in dezelfde stijl. Zelfs het gebak kleurde mee.

Omdat ik hier altijd druk mee ben, bedacht ik hoe leuk het was om zelf een slinger te ontwerpen. Dat heb ik dus gedaan. En het handige is dat je ze alleen maar hoeft te printen.

Uiteraard met Mickey Mouse als inspiratiebron, maar hou je niet van Disney? Er komen nog meer exemplaren. Ik barst nog van ideeën.

Omdat ik net een uitbarstende vulkaan ben, heb ik ervoor gekozen me te richting op printables van 13 x 13 cm. Die kun je plakken op een kaart, in een lijstje stoppen, aan een cadeautje hangen en nog veel meer.

Je vindt mijn printables in mijn webshop.

Hoe leuk feestversiering kan zijn

Als je een slinger kiest, die bij je interieur past, is het niet erg om hem een paar dagen te laten hangen. Het feestje is vaak een paar dagen later of eerder dan de verjaardag zelf.

Een printable slinger is ideaal als je vergeten bent een leuke slinger te scoren of als je oude slinger helemaal verkreukeld, versnotterd of verschoten is.

Omdat het leven een feest is, maar je zelf de slingers op moet hangen, heb ik een hele serie knipoogjes gemaakt om anderen blij te maken.

Niet echt feestversiering, maar wel geschikt om een ander een knipoogje te bezorgen. Neem eens een kijkje in mijn webshop. Je vindt ze daar. Iets liefs voor de brievenbus.

Hou je haaks!

Oh ja, alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina. Laat je inspireren.