hoe je granny squares haakt haaktutorialVind je ze ook zo leuk? Die gehaakte vierkantjes in allerlei kleuren? Ze zijn hip en ook nostalgisch. Maar al die draadjes, wat een werk. En dat kan je soms belemmeren om zo’n mooie deken te maken. Toch is er wel een manier waarop het allemaal wat makkelijker kan. Hoe je granny squares haakt.

Dekens van granny squares

Inmiddels heb ik al heel wat dekens gehaakt met granny squares. Ook kussenhoezen zijn superleuk te haken. Je zou me bijna een granny square expert kunnen noemen. Het leukste vind ik om granny squares te haken van restjes. De leukste kleurencombi’s komen onder je handen vandaan.

Granny square dekens zijn ideaal om weg te geven

Heel vaak geef ik een deken weg en die wordt altijd met veel plezier ontvangen. Vooral die met granny squares. Toch moet ik altijd even op mijn tanden bijten om al die restjes af te werken.

Onlangs kwam er iemand langs en ik heb haar geholpen met haar gehaakte deken. Zij gaf aan dat ze granny squares wilde gaan haken. Spontaan bood ik aan een video te maken om het haar uit te leggen, nadat ik het haar ook live had uitgelegd.

Een video om op een optimale manier granny squares te haken

Toen de video klaar was, bedacht ik dat ik ook jou daarmee zou kunnen helpen. Dus waarom niet? Ik heb mijn zoon (heel) lief aangekeken. Hij heeft het filmpje bewerkt en op mijn YouTube-kanaal gezet. Ik hoop echt dat je wat kunt met mijn haaktutorial.

Zelf durf ik er niet meer naar te kijken. Ik heb echt een hele vreemde stem.

Laat het me vooral weten als ik je met nog meer video’s kan helpen. Ik heb de smaak te maken na de video Hoe je granny squares haakt. Voor nu zeg ik: aan de haak!

Zoek je nog meer tips en tops op haakgebied? En dan niet in een video maar als blog? Check dan mijn haakblogs. Er zijn er genoeg!