c2c haaktutorial

Zelf ben ik een enorme fan van corner to corner haken. Deze techniek maakt het mogelijk mooie plaatjes om te werken tot haakpatroon. Toch zie ik vaak gehaakte dekens langskomen, waarbij je ziet dat de hokjes niet goed sluiten. Ik heb lang geaarzeld, maar besloot toch een filmpje te maken en uit te leggen hoe je wel een mooi, strak resultaat krijgt. Want zeg nu zelf: als je als dat werk erin hebt zitten, moet het er wel mooi uitzien, toch? Hoe je corner to corner haakt.

Met hulp van mijn zoon is het gelukt

Dat aarzelen kwam, omdat ik geen idee had waar ik moest beginnen. Gelukkig hielp mijn zoon met het monteren van het filmpje, want zo bijdehand als is soms ben, zo dom ben ik af en toe ook.

Afijn, het filmpje is er gekomen. Dankzij mijn zoon.

Ook haakpatronen in de corner to corner steek

Ik heb inmiddels ook mijn eigen haakpatronen gemaakt in de corner to corner techniek. Zo leuk om te doen.

Er is:

  • een Magical Star deken
  • een Polkadot jurk deken
  • een schattige eendjes deken
  • een uiltjesdeken
  • een muizenhoofdjes deken
  • een pinguïn deken

Vooral de pinguïndeken is favoriet. Het is leuk om te zien als je patronen worden verkocht. Bij het patroon voeg ik ook vaak het alfabet, zodat je een eigen persoonlijke naam kunt toevoegen. Dat maakt een deken vaak extra leuk.

Haakpatronen in de corner to corner techniek

Je vindt mijn haakpatronen in mijn shop. Voor niet al teveel (vind ik zelf), zodat het leuk blijft. Ik haak mijn dekens vaak met Stylecraft Special Dk. Dat is een heerlijk zacht acrylgaren in een heleboel kleuren.

Leuke haakblogs voor nog veel meer inspiratie

Natuurlijk kun je ook haken met Royal van Zeeman of de Saskia van Wibra of een ander budgetgaren. Dat heb ik ook vaak gedaan. Je leest hier meer over in mijn haakblogs. In deze blogs staat nog veel meer inspiratie. Doe er je voordeel mee.

Hoe je corner to corner haakt

Ik heb ook geprobeerd om de corner to corner uit te leggen in een pdf-file. Die vind je binnenkort ook op mijn website terug. Daar ben ik nog mee bezig.

Ik hoop in ieder geval dat ik met deze haaktutorial, een van de eerste haaktutorials, je een eindje op weg hebt geholpen.

Ben je op zoek naar meer tips en tops? Die zijn er volop in mijn haakblogs. 

Hou je haaks!