Heb je ook last van slechte gewoontes? Zoals elke avond met je handen in de chips? Hoe ik het vasten vol ga houden? Ik denk dat ik een manier heb gevonden om dit te kunnen. Een oude hobby biedt uitkomst.

Een snoepzonde die onverbeterlijk is

Hoewel ik al helemaal niet vaak snoep (echt niet), is er één snoepzonde waar ik wel mee wil afrekenen. En ik heb ook iets bedacht om dat te doen. Lees even verder, wie weet, heb je er wat aan. Kun je raden waarin ik onverbeterlijk ben? Het overkomt (jaja) me ‘s avonds als ik op de bank zit of hang of lig (je snapt ‘em).

De hele dag gaat het goed. Dan houd ik mezelf wel bezig, maar ‘s avonds begint het. Na het avondeten heb ik namelijk altijd trek. Trek in iets lekkers en met name chips (ja!).

Nu kan ik helemaal niet goed tegen chips. Ik krijg er maagpijn van en mijn freaky face (lees: hemifacial spasme) is de volgende dag extra onrustig. Echt een no-go, dus.

Dus verstandig is het niet en misschien is het ook een stukje verveling tijdens het tv-kijken, waardoor ik ga graaien.

Een gezond alternatief bedacht

Ik heb weleens een (halfslachtig) alternatief geprobeerd, zoals komkommer. Helaas brengt dat niet de voldoening die chips geeft. Voldoening is waarschijnlijk niet het juiste woord, maar chips kraakt zo gezellig. Komkommer kraakt niet.

Bovendien smaakt chips lekker zout en komkommer smaakt bijna nergens naar. Dus als ik moet kiezen, verdwijnt mijn hand liever in de chipszak, ondanks alle problemen die dit oplevert.

Een goed voornemen tijdens de vastentijd

Afijn, het werd hoog tijd dat ik daar mee stopte. Nu is het vastentijd en het is blijkbaar heel hot om je hiermee bezig te houden. Ik vind overigens dat het altijd goed is om maat te houden en niet alleen tijdens deze 40 dagen voor Pasen. Maar nu heb ik iets bedacht, waardoor het vasten vol te houden is (denk ik). Ik ga in ieder geval een poging wagen. Natuurlijk deel ik dit graag met je.

Wie weet, kun je er iets mee.

Dus hier komt ie: Ik heb mijn oude hobby borduren weer opgepakt en in plaats van chips snaaien, ga ik nu borduren. Je dacht misschien dat ik haken zou zeggen? Maar haken is ‘s avonds te belastend voor mijn nek en schouders (zo jammer)!

Een dubbel doel

Dit borduren heeft een dubbel doel. Ik leg het je uit. Mijn moeder borduurde jaren geleden een pop voor haar beste vriendin. Ook al weer een hele tijd geleden kocht ik hetzelfde pakket als een herinnering aan mijn moeder.

Echter het komt niet af. Ik heb geprobeerd om het te verkopen of weg te geven, maar dat lukt me gewoon niet.

Nu ga ik dus door de zure appel heen bijten (figuurlijk dus, anders snoep ik weer) en ga hem zelf af maken. Ook niet makkelijk, maar dan kom ik hem niet elke keer weer tegen. En nee, ik ga hem ook niet in de prullenbak gooien.

Mijn tip voor jou:

Dus ben je ook aan het vasten en je hebt nog steeds onbedwingbare trek in allerlei ongezond lekkers? Zoek afleiding en werk wat zaken af, waar je normaal gesproken niet aan toekomt. Wel ontspannende zaken natuurlijk, anders lig je weer gestresst in bed. Dan ga je eigenlijk je doel voorbij.

Oh, enne… laat me even weten of het werkt.

Hoe ik het vasten vol ga houden