hoe een hobby je vriendschap kan versterkenSoms zie je een vriendin een tijdje niet. Best jammer. Toch ontdekte ik onlangs dat als je op zoek gaat naar een gezamenlijke hobby dit verbindend werkt. Zo kwamen mijn vriendin en ik er gisteren achter dat we een hobby gemeen hebben: bij de kringloop winkel shoppen. Hoe een hobby je vriendschap kan versterken, vertel ik je graag.

Dit is niet de eerste keer dat we een gezamenlijke hobby inzetten om elkaar te blijven zien. We leerden elkaar kennen toen onze kinderen klein waren.

Mijn eerste ontmoeting was toen we beiden net bevallen waren en we niet ongeschonden uit de strijd waren gekomen. In ieder geval een illusie armer. Bevallen is echt de zwaarste klus ever!

Haar openheid beviel me.

Een aantal jaren later zaten diezelfde kinderen bij elkaar in de klas en speelden ook bij elkaar (ze zijn trouwens nog steeds bevriend).

Dit schepte een band. Onze kinderen waren toen onze gezamenlijke hobby (ahum!).

Hoe vreemd het ook mag lijken, we kregen nog meer kinderen. Wij stopten bij drie en zij kreeg er vier. Wij kregen drie zoons en zij kreeg een dochter, een zoon en later nog twee dochters.

Onze oudste kinderen waren met elkaar bevriend.

Na de eerste jaren volgde een aantal fantastische jaren in de ouderraad van de basisschool.

Hierdoor zagen we elkaar vaker en zo ontstond een hechte vriendschap, want wij vrouwen kunnen immers twee dingen tegelijk: praten en breien.

Dus terwijl we bezig waren met schoolzaken passeerden ook onze persoonlijke besognes de revue.

Nog weer wat later combineerden we onze gezamenlijke hobby lezen in de functie als bibliothecaresse bij de schoolbieb.

Het was een groot succes, voor school maar ook voor onze vriendschap.

Je komt er dan ook achter dat je echt op elkaar kunt rekenen en bouwen.

Ook houden we beiden van shoppen, dus toen onze kinderen de school verlieten, werd samen naar de markt onze samenactiviteit.

Omdat mijn hartritmestoornissen het momenteel niet toelaten om naar de markt te gaan, kwam ze gezellig een bakkie bij me doen.

Het gesprek kwam op de kringloop. Blijken we dit allebei superleuk te vinden.

Omdat ik me goed voelde, mijn hart regelmatig klopte, kon ik volmondig ja zeggen op haar vraag: zullen we even?

Hoe een hobby je vriendschap kan versterken

Een uurtje later waren we weer thuis met allebei wat leuks geshopt. Want dat is het leuke van een kringloop winkel.

Er is altijd wel iets van je gading bij en het kost heel weinig. En ja, de Minnie’s op de foto kocht ik ook, samen met een Pooh-knuffel, alfabetkoekvormpjes, een spelletje met letterdobbelstenen (zie foto) en een stapel Donald Duckjes (shopaholic confessions).

De Minnies kon ik echt niet laten liggen: je bent Disney-fan of je bent het niet. Stilletjes droom ik van een Disney-kringloop, maar niet doorvertellen, hoor!

Enne.. de volgende afspraak staat al gepland. Zo zie je maar hoe een hobby je vriendschap kan versterken.

Dus… zie jij je vriendin veel te weinig? Kijk of je een gezamenlijke hobby hebt en combineer deze met je vriendschap. Dat maakt je vriendschap mooier en zorgt voor voldoende knipoogjes. Je creëert steeds meer weet-je-nog-nostalgie. En zeg nu zelf: daar kunnen we niet genoeg van krijgen.

Met mijn bestie haak ik samen. Vroeger keken we ook vaak de serie De bevalling. Ik ben nu al bijna 30 jaar met haar bevriend. Tegenwoordig kijken we Call The Midwife. Het kijkt echt wel iets rustiger als je zelf voorbij de vruchtbare jaren bent.

Over het moederschap schreef ik gedichten. Deze zijn gebundeld in de dichtbundel Mammoedig, die officieel is uitgegeven. Het boekje staat boordevol gedichten moeder. Niet dat ik zo’n perfecte moeder ben, misschien wel juist niet. Maar dat ik in ieder geval heb geprobeerd (met vallen en opstaan) onze jongens een veilig thuis te bieden. Volgens mij is dat gelukt. Pffff!

Maar gelukkig hoef ik niet meer te puffen voor een bevalling. Zo fijn dat die klus geklaard is.

Hou je haaks!

Meer knipoogjes vind je onderaan deze pagina. Laat je inspireren nooit de hoop te laten varen.