Meubels verhuizen niets voor vrouwen? Echt wel!  Ik deed het samen met mijn BFF (beste vriendin). En het was niet eens een licht exemplaar. Toch lukte het ons. Wat je nodig hebt voor het verhuizen van een salontafel lees je hier.

Een nieuwe bestemming voor de salontafel

De salontafel waarover ik eerder blogde, staat nu op zolder (als wasmachineverhoger).

Maar toen zaten we zonder salontafel, ook niet echt gezellig. Als tijdelijke oplossing hebben we toen een afdankertje van schoonpapa neergezet, donkerbruin en ovaal. Beide niet mijn ding, maar omdat het slechts tijdelijk zou zijn, moest het maar.

Het wachten was op de überleuke Riviera Maison-salontafel van mijn BFF! Daarom kon ik de donkerbruine salontafel nog wel eventjes verdragen.

Deze stond nog bij haar en deze week belde ze me. ‘Wat vind je ervan als we samen mijn salontafel naar jou verhuizen?’

Ze overviel me met deze vraag. Ik zat juist in een bui zelfbeklag en had het reuze naar mijn zin (not!). Mijn hart sloeg in zijn eigen onnavolgbare, onregelmatige ritme, ik had net mijn hoofd gestoten en ik wist het allemaal niet meer. Dit schoot allemaal door mijn hoofd, maar ach, wat had ik te verliezen?

‘Ja, leuk!’ was dus mijn antwoord. Als een dag al zo halstarrig is, is een beetje afleiding meer dan welkom.

Zo gezegd, zo gedaan. Ze haalde me op en we gingen naar haar huis. We pakten de tafel op en die was nog behoorlijk zwaar. Hij is gemaakt van hardhout. We konden hem nauwelijks tillen, maar opgeven was geen optie. We wilden het nu eenmaal graag en als we iets in ons hoofd hebben, dan moet het gebeuren. Daarom lieten we ons niet kennen en vlijden die in haar auto.

De klep kon niet dicht, maar dat mocht ook de pret niet drukken. We waren nu al zo ver gekomen. De rest moest ook lukken. Ik hield de tafel vast en stapvoets reden we door ons dorp op weg naar een nieuwe bestemming voor deze leuke tafel. Bij ons huis aangekomen, laadden we de tafel uit.

Een buurman zag ons bezig en bood zijn hulp aan. Superlief van de beste man, maar dit was ons producten, dus zijn hulp wezen we resoluut van de hand. Dit konden wij best zelf.

En het lukte. Het was nog best een zware tafel, maar we kregen hem binnen. We zijn niet over afstapjes gestruikeld en de missie was al snel volbracht. Girlpower!

Het verhuizen van een salontafel

De donkerbruine, ovale tafel verplaatsten we naar buiten en het tadaa-moment was daar! Dit hadden wij mooi gedaan samen. Nog een grappig gevolg was, dat mijn hart spontaan weer in zijn regelmatige ritme schoot.

Waar een beetje girlpower eigenlijk allemaal niet goed voor is! Meer is er niet voor nodig. Oh ja, en een auto en een beste vriendin en een goede mindset :).

Dit was wel weer een vet knipoogje. De dag die zo triest en troosteloos begon werd opgefleurd door iets waarvan ik niet dacht dat we het konden. Zo zie je maar, je weet nooit wat de dag brengt.

De andere salontafel mocht naar buiten om daar te versnotteren. Een beetje jammer, I know. Maar hij had al op Marktplaats gestaan en niemand wilde hem.

Hou je haaks!

Denk niet te snel dat je iets niet kunt. Je bent sterker dan je denkt.

Vind je het leuk om nog meer knipoogjes te lezen? Ze staan op deze pagina op een rij.

Inmiddels ben ik ook heel druk met gedichten. Iets waarvan ik eerst ook dacht dat ik het niet goed. Mijn dichtbundel Mammoedig (officieel via een uitgever uitgegeven) vertelt iets anders. De bundel zit vol gedichten moeder. Om jou of een andere moeder een knipoogje te bezorgen.

Alle knipoogjes op een rij vind je onderaan deze pagina. Veel leespret gewenst!

wat je nodig hebt voor het verhuizen van een salontafel girlpower