Het huilen nader dan het lachen - omslagfoto - knipoogjes Deze week stond ze onverwachts op de stoep. Ze wist niet dat het huilen nader dan het lachen stond die dag. Dat het even niet ging. En ineens was ze daar.

En dat niet alleen. Ze had iets meegenomen. Een allerschattigst bloempotje van Mickey Mouse erop met een lief plantje erin.

De tranen liepen nog net niet over mijn wangen. Ze was bij de Bosrand geweest en kwam deze leuke potjes tegen. Ze moest aan mij denken (hoe kan het ook anders) en besloot er eentje mee te nemen.

Ik smolt. Dat het lieve gebaar wat ik op dat moment zo nodig had.

Ik zocht een mooi plekje en toen ze weg was (de schat) heb ik meteen de Bosrand een mailtje gestuurd. Helaas kon ik niet zelf. Wie mijn blogs leest, weet waarom (een lastig lijf).

Ik wilde heel graag weten of ze er nog meer hadden. Je kent vast mijn fascinatie voor series. Je kunt me echt een serieverzamelaar noemen of een koopverslaafde (shopaholic confessions).

Al snel kreeg ik antwoord. Er waren er nog meer. Ik had al een mooi plekje bedacht.

Als de kerstboom naar beneden komt, half december, komen ook de Lemax winkeltjes naar beneden. Die sieren dan het huis. Ze staan gezellig allemaal op een rijtje.

het huilen nader dan het lachen - Lemax - knipoogje

Na de verjaardag van onze jongste zoon op 6 februari verhuizen ze terug naar zolder. De zon piept dan weer over de huizen van de achterburen heen en is het lichter in huis.

Dan heb ik altijd zo’n leeg gevoel en plekje in huis.

Nu zou daar zo’n leuk bloempotje heel mooi staan, maar niet in zijn eentje. Je snapt dat ik niet kon wachten tot zaterdag.

Dan zou ik samen met manlief even naar de Bosrand rijden en zouden we live kijken wat ze allemaal hadden.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik kocht nog twee dezelfde potjes erbij met hetzelfde plantje erin. Dat was wel even zoeken.

Ook kocht ik nog een grotere. Met een leuke varen. Wat ik daarmee wilde, wist ik nog niet. Maar hij was te leuk om te laten staan. Mickey is sowieso lastig om niet te kopen.

Onderweg naar huis kreeg ik een goede inval. Deze plant met pot zou in de badkamer komen te staan. Yes!

In de badkamer stonden drie stenen beren, waar ik wel een beetje klaar mee was. Ik heb ze echt jaaaaren gehad. Op zich voor mij als shopaholic een hele prestatie. 

Het huilen nader dan het lachen

Maar er stonden ook al twee beeldjes van Mickey en Minnie, dus tja. Die beren mochten wel weg. Ik zit nu in een muizenperiode.

Hoewel ik vroeger zo slank was als een muisje en nu meer op een beer qua omvang ga lijken. Haha! Ik lach wel, maar het huilen nader dan het lachen, past beter bij deze situatie.

Maar even terug naar de plantjes: wat staan ze leuk, vind je niet? Nu ga ik de huisjes minder missen als ze weer naar zolder verdwijnen.

het huilen nader dan het lachen - plantjes - knipoogje

Zo zie je dat een knipoogje kan leiden tot een groot geluk voor iemand anders.

Op mijn manier probeer ik dat knipoogje ook te brengen door gedichten te schrijven en er dan mooie producten van te maken. In series uiteraard. Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje.

Een lief gebaar komt altijd goed terecht.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes op een rijtje vind je onderaan deze pagina.