Help! Straks krijg ik groene vingers hoofdfoto

Help! Straks krijg ik groene vingers!

Soms word je weleens aangestoken door andermans enthousiasme. Zo is mijn beste vriendin helemaal into de planten en stuff, terwijl ik mijn planten nauwelijks in leven houd. Dat is wel heel sterk uitgedrukt, maar het zit niet echt in mijn systeem om goed voor mijn plantjes te zorgen.

Toen ik haar echter zo enthousiast bezig zag, werd ik zelf ook helemaal meegesleept. Ineens bekroop me de gedachte: Help! Straks krijg ik groene vingers!

En ik heb helemaal geen tijd voor groene vingers. Ik heb al zoveel hobby’s: haken, gedichten schrijven, blogs schrijven, lezen, wandelen, etc. Meer erbij kan ik niet hebben (al zou ik het soms best wel willen).

Mijn vriendin geniet van haar groene hobby. Haar huis is gevuld met de mooiste planten en ze kweekt ze ook zelf uit pitten. Heel knap.

Dus toen ze me gisteren een appje stuurde en voorstelde om even naar het tuincentrum te gaan, vond ik dat een goed idee. Ik liep ook een beetje met mijn ziel onder mijn arm, dus…

Bovendien had ik een probleem waarvoor ik graag naar het tuincentrum wilde. Ik heb in de voor- en achtertuin veel sneeuwbalhortensia’s, Annabella’s.

Het is niet de strong-variant. Die zijn wat sterker in hun stelen. In de voortuin viel al die bloemenweelde over het pad. Niet echt handig als je er met de fiets langs wil.

Nu heb je allerlei oplossingen in de vorm van plantensteunen en zo, maar dan heb je er wel veel nodig.

Bovendien vind ik die niet even elegant. Het moest dus iets anders worden. In het tuincentrum hadden ze diverse opties.

Wat ze ook hadden was een rek wat bestemd is om rozen langs te leiden. Als ik die nu eens dwars in de grond zette?

Maar dan moesten ze ook ergens aan vast worden gemaakt, want bij het eerste zuchtje wind zouden ze omwaaien.

Dus kochten we nog wat plantenstokken die we later in de in de grond timmerden en daaraan hebben we het rozenrek vastgemaakt met tiewraps.

Helemaal blij met het eindresultaat. Wat vind jij? Even een knipoogmomentje.

Het leuke is dat er nog steeds bloemen tussendoor piepen, maar niet het hele pad beslaan.

Je moet goed kijken om het te zien en dat ik ook precies de bedoeling. 

Het ziet er nog steeds een beetje gefromfaaid uit, maar dat komt goed. 

Help! Straks krijg ik groene vingers sneeuwbalhortensias

Later hebben we de clivia’s, die ik heb geërfd van mijn moeder een grotere pot gegeven. Deze potten scoorde ik voor de helft van de prijs in de koopjeshoek.

De clivia’s zagen er echt zeer zielig uit (zie foto). Ze stonden op zolder weg te kwijnen. En als het dan bijna te laat is, kom ik pas in actie. Beetje dom, I know. 

Deze mooie okergele potten met nieuwe potgrond moeten mijn half gestorven clivia’s weer tot leven brengen. Wie weet gaan ze ook weer bloeien. Help! Straks krijg ik groene vingers! ik krijg er toch echt een beetje lol in. 

Help! Straks krijg ik groene vingers clivias

Een tip van mij voor jou: check altijd de koopjeshoek als die er is. Je komt de leukste dingen tegen waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had 😉 (shopaholic confessions). 

Toen ik mijn vriendin zo lekker bezig zag en ik heb natuurlijk heel ijverig geholpen, voelde ik ineens een schok: Help! Straks krijg ik groene vingers!

Want als je iemand zo lekker bezig ziet, vraag je jezelf af waarom jij er niet van geniet. 

Ik denk dat het komt, doordat je er altijd een beetje vies van wordt. Ik heb dan wel geen smetvrees, maar schoon blijf je niet. 

Bovendien heb je na het gebruik van potgrond altijd een enorme bende, ik dan. Ik kan blijkbaar niet normaal met dat spul omgaan. Overal komt het te liggen. Daarom doe ik het ook altijd buiten. 

Alle plantjes hebben een mooi plekje gekregen. En weet je, als je het samen doet, is het niet zo heel verschrikkelijk.

Afijn, mijn plantjes hebben een mooi plekje gekregen en zijn heerlijk verwend. Wist je trouwens dat je, als je een plant koopt, die meteen in een grotere (binnen-)pot moet zetten? Heb ik ook van mijn bestie geleerd. Even een knipoogje.

De planten worden gekweekt in kleine potjes, maar als je ze echt mooi tot hun recht wilt laten komen, moet je ze meteen overpoten. 

Ook de twee die ik kocht om in twee prachtige blauwe hoge vazen te stoppen die ik pas geleden bij de kringloop had geshopt.

Eigenlijk passen ze niet bij mijn Mickey Mouse interieur, maar omdat ze zo mooi zijn, mogen ze blijven.

Help! Straks krijg ik groene vingers blauwe bloempotten

Ik vond het leuk om dit samen met mijn vriendin te doen, maar als ik dit alleen moet doen, word ik al moe als ik eraan denk. Ook bij de gedachte Help! Straks krijg ik groene vingers! slaat me de schrik om het hart.

Help! Straks krijg ik groene vingers

Ik maak en stijl liever gedichten. Hoe ik dat doe? Check dan mijn webshop. Ieder zijn meug, toch?

Wat ik in ieder geval niet moet vergeten, is mijn planten af en toe water te geven. Dat schijnen ze prettig te vinden. 

Hou je haaks!