Handletteren Bijbeltekst Psalm 31 vers 25Weet je nog dat ik in één van mijn blogs deelde dat ik geen professionele handletteraar ben? De vraag die ik me stelde was: is handlettering leuk als hobby of als beroep? Nou, ik heb me bedacht na dat eerste blog. Zo grappig! Als je iets loslaat en je doet het even niet, dan merk je pas of je het mist of niet.

Ik heb het kind met het badwater weggegooid

Ik heb me dus bedacht. Ik had voor mezelf besloten dat ik geen professionele handletteraar ben, maar ook dat was niet goed. Te rigoureus. Meteen met het badwater het kind weggegooid.

Het kind heb ik inmiddels weer opgevist en afgedroogd. Ik merk dat ik het te leuk vind om niet te doen. En nu heb ik ook al mijn handlettercreaties mooi opgepimpt en als een fotogalerij op mijn website geplaatst. En ik word er helemaal blij van.

En dat is eigenlijk het doel van het handletteren. Blij worden van de inhoud, maar ook van de vorm. En dat wil ik ook graag doorgeven aan jou.

Schoonheid helpt

Het leven is best pittig en dan helpt het als je iets tegenkomt wat er mooi uitziet en wat ook nog eens een mooie boodschap inhoudt. Mijn kindje handletteren ga ik dus zeker niet loslaten.

En misschien word ik wel een hele goede professionele handletteraar, maar wel als ik er tijd voor heb.

Een mini-workshop gaf duidelijkheid

Pas geleden mocht ik 3 x een mini-workshop handlettering geven. En ik merkte dus dat ik dat echt heel leuk vind, maar weet je wat ik het leukste vond? Het zelf doen!

Vroeger las ik de boekjes van Rozemarijntje van W.G. v.d. Hulst. ZIj wilde ook alles zelf doen. Dat waren mijn lievelingsboekjes. Heerlijk gaan zitten spelen met letters, kleuren en vormgeving. Ikke doen!

Rust voor een ADHD-er

Normaal ben ik één vaatje buskruit, snel ontploft en heel onrustig (ze zeggen dat dit ADHD heet). Handlettering brengt me tot rust en laat me nadenken over de tekst waarmee ik bezig ben. Daarom vind ik het een heerlijke hobby en sommige (meest Bijbel-) teksten zijn zeker de moeite van het delen waard.

Niet omdat ik zo prachtig kan handletteren, maar omdat ik er God mee wil groot maken.

Dus: ja, ik blijf handletteren en als jullie mijn creaties mooi genoeg vinden, ook professioneel! Handlettering is leuk als hobby en als beroep. Laat het me gerust even weten.

Mijn tip voor jou:

Probeer eens een weekje (of maandje) zonder en kijk of je het dan mist.