Haakblogs (meer dan 130)

Home/Haakblogs (meer dan 130)
Haakblogs (meer dan 130)2022-12-27T16:16:49+02:00

Een gehaakte omslagdoek van granny stripes (haakblog 144)

31 oktober 2022|

Op mijn speurtocht naar een leuk patroon voor een gehaakte omslagdoek van granny stripes, ontdekte ik een patroon waarbij de maakster twee draden combineert. Dat vond ik zo leuk dat ik dit toepaste bij de omslagdoek die ik voor mijn [...]

Een gehaakte mozaïek deken in blauw-creme (haakblog 142)

30 oktober 2022|

Nog eentje dan in mozaïek haken, een gehaakte mozaïek deken in blauw-creme. Ik merk dat ik van het heen en weer flitsen van patroon naar haakwerk heel dizzy word. Daarom is dit voorlopig mijn laatste. Onlangs deelde ik de rode [...]

Een gehaakte mozaïek deken in rood-creme (haakblog 141)

30 oktober 2022|

Toch een beetje verslingerd geraakt aan het mozaïekhaken, moest ik deze AZUL-deken haken. Ik hou van die mooie tegeltjes. Toen er een actie was op Ravelry van Tinna’s patronen, kon ik het niet laten dit patroon te kopen en aan [...]

Haakblogs

Leuke haakblogs om je te inspireren ook aan de haak te slaan 

Ik weet nog goed hoe het begon: mijn haakverslaving. Want dat is het inmiddels wel een beetje geworden. Die haakverslaving heeft geresulteerd in meer dan 130 haakblogs and counting. Want haken is gezellig, sociaal, nuttig (laten we dat vooral niet vergeten), ontstressend en nog veel meer! Aan de haak dus! 

Wanneer de haakverslaving begon 

Ik kreeg op de verjaardag van een vriendin een krantenartikel in de handen gedrukt. Het had in de kamer gerouleerd en ging over de CAL. Toen wist ik niet eens dat er CALs bestonden. Een CAL is een crochet along, een haak maar mee project. Overgewaaid uit Amerika. Zo leuk!

Elke week haak je een aantal toeren. Die kun je delen in een speciaal hiervoor gestarte Facebookgroep. Een mooie stok achter de deur. 

Dezelfde dag nog ben ik afgereisd naar de Zeeman en haakte ik allereerst een granny square deken. Ik moest echt zeker weten of ik het leuk vond, voordat ik aan de CAL 2014 begon. En ik vond het leuk! Ik was meteen hooked! Aan de haak!

De CAL is er gekomen en daarna nog een heleboel andere projecten. Omdat ik echt van het verzamelen ben, vond ik het leuk om mijn haakavonturen op te schrijven. Wat is er leuker om dan haakblogs te gaan schrijven?

De eerste haakblogs en haakpatronen

Zo gezegd, zo gedaan. Al snel zag het eerste haakblog het licht. En toen het hek van de dam was volgden er meer. Inmiddels schreef ik meer dan 140 haakblogs en hopelijk volgen er nog meer.

En dat niet alleen. Ik ben inmiddels ook zelf haakpatronen gaan ontwerpen. Eentje ervan bied ik gratis aan als je je abonneert op de nieuwsbrief. 

Mijn favoriete project is met stip een deken. Ik haakte er al zoveel dat ik de tel wel een beetje kwijt ben. Haha! Gelukkig heb ik mijn haakblogs om terug te kijken.

Mijn favoriete garen is Stylecraft Special Dk en Scheepjes Colour Crafter. Het is een acrylgaren en niet heel goedkoop, maar de kwaliteit is heel goed. Ooit haakte ik voor mijn neefje een deken. Die is regelmatig gewassen en ziet er nog mooi uit. 

Ik haak ook weleens met katoen, maar dat is toch stugger en hierdoor krijg ik eerder last van mijn schouders, etc. En haak doe ik vooral voor de ontspanning, het ontstressen en inmiddels ook een beetje om geld te verdienen. 

Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om mijn dekens weg te geven. Mijn hele huis is al voorzien van dekens allerlei.

Mijn haakpatronen vind je in mijn webshop. Het liefst maak ik een patroon van granny squares, omdat ik granny squares haken zo heerlijk vind.

Hou je haaks! 

Oh ja, alle haakblogs vind je hieronder op een rijtje. Aan de haak! 

Haakpret: Omdat ik verslaafd ben aan haken. Jij ook? Zelf raakte ik hooked toen mijn lijf niet meer deed wat ik wilde. Haken lukte en lukt nog wel. Haken is voor mij meer dan een hobby geworden. Het geeft rust en je maakt meteen iets moois. In mijn haakblogs deel ik mijn haakavonturen.

Haken is een meer dan een hobby

Zelf ben ik inmiddels verliefd geworden op corner-to-corner haken (c2c haken).  Het leukste vind ik dat ik met deze techniek makkelijk letters kan verwerken in mijn patronen. Ook granny squares haken is een van mijn favoriete bezigheden.

Haken is echt meer dan zomaar een hobby. Het geeft ontspanning, is gezellig, cool, verslavend, ook leuk en nog veel meer. Je kunt het samen of ook alleen doen en misschien wel het leukste: het eindresultaat. Een eigen, uniek resultaat.

Daar word je blij van. En soms (of vaak) kun je een beetje blijdschap ook wel gebruiken. Haken helpt. Echt waar! Haak maar aan bij Annets Haakalfabet!

Haken is niet moeilijk

En haken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. In mijn blogs geef ik inspiratie (mocht je daarom verlegen zijn). Er is echter één disclaimer. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je verslaafd raakt aan het haken. Ik heb je gewaarschuwd :).

In mijn patronen zorg ik ervoor dat jij ook zo’n mooie deken kunt maken. En heb je allerlei restjes haakgaren liggen? Ook daar heb ik een oplossing voor.

Haak maar aan en sla ook aan de haak

Helemaal enthousiast geworden door mijn haakverhalen? Dat was ook de bedoeling! Haak maar aan en sla aan de haak met een mooie deken, slinger, sjaal of wat dan ook maar.

Het kan allemaal. Ik weet zeker dat je het kunt. Ook al enthousiast geworden? Neem dan vooral een kijkje op deze website en laat je inspireren. Zit met een vraag of zoek je een speciaal patroon? Mail me via de contactpagina of stuur me een berichtje op Facebook. Geen vraag is te gek. Je krijgt altijd antwoord!

haakalfabet van annets haakalfabet

Omdat ik naast haken ook gedichten schrijf, besloot ik een creatieve bui een haakalfabet te schrijven. Je vindt het hieronder. Je kunt de fotofile bestellen in mijn webshop.

 

Het haakalfabet van A tot Z

A – aan de haak, amigurumi & aan- en afhechten van je draad
B – de bobbelsteek en boeken waar met bijzondere haaktips
C – CAL, crochet en creatief bezig zijn
D – dubbele stokjes en dekens voor groot en voor klein
E – elkaar helpen met raad en met draad
F – filethaken zodat er een fraai patroontje ontstaat
G – garen, granny squares en gezelligheid
H – haken, halve stokjes, hobby en heb even geen tijd
I – ideeën en iedere dag iets inspirerends haken
J – join-as-you-go en jouw eerste dekentje maken
K – kleuren kiezen met een kopje koffie erbij
L – lossen, lussen en van leuks allerlei

M – meerderen en een magische ring
N – naalden en van nooit meer verveling
O – opzetten en een origineel ontwerpidee
P – patroon, popcornsteek en passie voor minimaal twee
Q – quilt, questions, vragen en meer
R – randen, relaxen en recreëer
S – stokjes en een heleboel steken
T – tellen, toeren en tomeloos, tientallen dagen en weken
U – uithalen en uithuilen als iets dreigt mis te lopen
V – vasten, verslaafd en vreselijk veel bollen kopen
W – wol, waarbij het nooit welletjes is
X – haaxels, van klein tot xxl, het kan niet mis
Y – yarn, garen in de Engelse taal
Z – zo, dit is het haakalfabet – van A tot Z – helemaal

Enne… als je net zo’n grote fan van granny squares haken bent als ik, dan vind je de haakpatronen in mijn webshop waarschijnlijk ook superleuk. Neem gerust een kijkje. De haakpatronen zijn niet duur en hebben heel duidelijke beschrijvingen met veel foto’s. 

Hou je haaks!

Hieronder vind je alle haakblogs op een rijtje

Titel

Ga naar de bovenkant