Wat kan het pijn doen, als je wordt genegeerd. Als dat wat je doet, bewust niet wordt gezien. Er volgt geen respons.

Terwijl er andersom wel een reactie wordt verwacht. Jij wel je best doet om iets liefs te zeggen.  Ik kan daar echt overstuur van raken, me waardeloos voelen. Hoe ga je daar mee om?

Wat zorgt ervoor dat je niet zo wordt geraakt. Dat je niet zin hebt om de hele wereld bij elkaar te shoppen om die afwijzing (want zo voelt het) weg te poetsen.

Ik zal je vertellen waar het over gaat, zonder al teveel in details te treden. Ik heb iets moois gemaakt voor een gezin dat verhuist. Dat deelde ik met toestemming van de ontvangers. Het is leuk om dat reacties te krijgen toch? Je hele ziel en zaligheid zit er immers in (in mijn geval wel).

Gelukkig krijg ik diverse superlieve reacties. Helemaal blij.

Iemand anders deelt ook iets over hetzelfde onderwerp, de verhuizing. Ook hierop volgen likejes. Blijkt de persoon die dichtbij je staat, hier wel positief op te reageren. Maar mijn noeste vlijt mag niet rekenen op een duim omhoog.

Daar kan ik echt overstuur van raken. Gek hè? Of misschien ook niet als je bedenkt dat ik in mijn jeugd ook behoorlijk met afwijzing heb moeten dealen en hierdoor een tikkie shopverslaafd ben geraakt.

Gelukkig ben ik me hiervan bewust en probeer ik me te beheersen. Ik heb er immers alleen mezelf maar mee.

Ik probeer mijn frustratie tegenwoordig kwijt te raken door te haken of digitale prints te ontwerpen of een combi van beide. Dat helpt, dat bezorgt me een knipoogje. Zie mijn webshop voor de resultaten.

Genegeerd

Het alfabet is daarbij mijn basis. Lekker inclusief. Geen enkele letter wordt uitgesloten. Iedereen hoort erbij. Geen selectie op grond van ras, kleur of ik mag jou wel of niet.

Kijk gerust eens rond in mijn shop. Dan deal ik vandaag met het gevoel van afwijzing en genegeerd worden door niet te gaan shoppen. Ik heb zelfs een setje digitale prints gemaakt voor shopaholics, vrouwen die door een gevoel van afwijzing gaan kopen om dat rotgevoel niet te hoeven voelen.

En weet je? Dat wat ze wel likete, is ook mijn ontwerp. Maar dat weet ze niet. Dat is mijn triomf!

Hou je haaks en laat je niet gek maken door fout gedrag van anderen.

genegeerd knipoogje 161