aan de haak blog 30 tuinplantjesWat doe je als je plantjes verdorren waar je bij staat? Juist! Je gaat plantjes haken, gehaakte tuinplantjes dus.

Naast haken heb ik nog een grote passie en dat is tuinieren. Ik vind het heerlijk om met mijn handen in de aarde te woelen en ken geen grotere vreugde dan mijn vingers in de zwarte grond te steken. Nee, hoor! Geintje!

Ik bewonder alle tuinliefhebbers enorm, maar zelf vind ik er niets aan.  Maar een mooie tuin wil ik wel,. Daarom sloeg ik aan de haak voor gehaakte tuinplantjes.

Ik hou wel van een mooie tuin (echt waar), maar daar blijft het bij. Mede daarom staat mijn garden vol met hortensia’s. Ik heb ontdekt dat er dan weinig onkruid groeit (tip!).

Afijn, de schattige margrietjes die ik een paar weken geleden had gekocht, hadden het inmiddels allang weer begeven en waren in de gft-bak beland.

En nu met deze droogte leek het me geen slim plan om nieuwe te kopen. Wat dan? Lege potjes staan (of hangen in dit geval) ook zo suf.

Toen bedacht ik ineens dat ik plantjes kon gaan haken. Hoewel ik de cactussen die langs komen erg schattig en zelfs aaibaar (en dat voor cactussen) vind, ken ik mezelf goed genoeg om toe te geven dat amigurumi niet mijn ding is.

Wat dan wel? De oplossing was heel simpel. Ik kocht 6 piepschuim bollen en Drops Paris katoengaren (haakt heerlijk) in de buitenkleuren geel, rood, donkergroen, donkerblauw (de kleuren van de stoelkussens), kobaltblauw en roze (de hortensiakleuren).

Daarmee haakte ik om de bollen heen. Ik haakte een cirkel en op goed geluk bracht ik de ronding erin door niet elke toer te minderen.

De eerste vier waren lastig, want ik haakte ze aan één stuk. Hierdoor moest ik de laatste 10 toeren haken met de bal erin. Dat was een heel geworstel, want mijn haaknaald kwam elke keer tegen het piepschuim.

Mijn BFF (beste vriendin) zag mijn gezwoeg en vroeg of het niet anders kon. Dat zette me aan het denken. En het kon anders.

Ik haakte de bol tot ik 3 toeren had geminderd en hechtte toen af. Ik propte de bol erin en haakte vervolgens opnieuw een cirkel tot ik aan hetzelfde aantal steken was als waar ik bij de andere helft gestopt was. Daarna heb ik ze aan elkaar genaaid. Je ziet het bijna niet.

aan de haak blog 30 tuinplantjes aan elkaar zetten

Dan nog een leuke bekleding

Bovendien komt het onderste gedeelte in het potje. Ik experimenteerde vervolgens met de bekleding. Werden het bloemetjes, vlindertjes of gewoon stippen? Ik besloot het laatste. Hoe kan het ook anders. En zo ontstonden de gehaakte tuinplantjes.

aan de haak blog 30 tuinplantjes met bloemen

Drie met kleine stippen (12 stokjes in een magische cirkel) en drie met grote stippen (een cirkel van vasten). De kleine stippen bevestigde ik met quiltspelden. Die hebben een iets grotere kop dan gewone glasknopspelden.

Doordat ik piepschuim ballen had gekocht, kon ik er makkelijk spelden in prikken. De grote stippen lijmde ik erop. Het is bij de kleintjes net of er pareltjes op zitten. Heel schattig.

Gehaakte tuinplantjes

Wat vinden jullie van het resultaat? En eigenlijk het mooist van al? Ze hebben helemaal geen water nodig. Superhandig voor deze luie tuinvrouw!

Nu maar hopen dat deze schattige gehaakte tuinplantjes niet teveel verschieten in deze zonnezomer! Aan de haak voor gehaakte tuinplantjes is afgerond. Blij mee!

Haak maar aan voor deze gezellige tuinplantjes. Jij kunt dit ook.

Mijn haaktip voor jou:

Ook je tuin kun je opfleuren met je haaksels. Bijvoorbeeld piepschuim ballen omtoveren tot tuinplantjes.

gehaakte tuinplantjes haaktip 30

Hou je haaks!

Zoek je nog meer haakinspiratie en haakpret? Kijk dan bij mijn andere haakblogs. Ze staan vol met mijn haakavonturen en tips en tops haken, keurig op een rijtje.

Deze gehaakte tuindecoratie is een uitstapje voor me. Meestal ben ik druk met granny squares haken. Ik heb zelfs een aantal haakpatronen ontworpen met de granny square als basis. Kijk eens in mijn webshop. Daar vind je ze. Samen met haakpatronen van c2c haken.