aan de haak blog 63 een kussenhoes in bobbelsteekVind je een deken haken een te groot project? De gedachte aan zo’n grote deken beneemt je alle haaklust? Dan is een kussenhoes een leuke optie. Je bent veel sneller klaar en hebt minder garen nodig. Bovendien staat het heel gezellig in huis. Ik sloeg heerlijk aan de haak voor gehaakte kussenhoezen in de bobbelsteek.

Een leuke garenactie bij Echtstudio

Onlangs was er een leuke actie bij Echtstudio. Ik weet niet meer precies wat de actie was. Je mocht in ieder geval uit allerlei soorten wol kiezen en daarmee een tas vullen.

Samen met mijn beste vriendin ging ik erheen. Lekker bolletjes scoren.

De werkwijze van de kussenhoes

Ik vond 13 bollen DMC Natura XL in de kleur appelgroen. Ook al heb je een kast vol garens, er kan altijd een wolletje bij, nietwaar? Eerst moest het een kleed worden. Daarvoor had ik echter te weinig garen.

Daarom werden het twee gehaakte kussenhoezen in de bobbelsteek. Hiervoor had ik precies garen genoeg.

Omdat de bobbelsteek in mijn top 3 staat, besloot ik om hiervan 2 kussenhoezen te haken. Ik had twee langwerpige kussens in onze stoelen en daar mocht wel een nieuw hoesje omheen. Aan de haak dus voor de kussenhoes

Ik zette een oneven aantal steken op en moest een paar keer uithalen, voordat ik de juiste breedte had.

De bobbelsteek is vrij breed. In de eerste toer haakte ik vasten met haaknaald 6 en in de teruggaande toer bobbels van 4 dubbele stokjes.

Dat zorgt echt voor het mooiste resultaat: als je de bobbels in de teruggaande toer haakt. Dan plopt de bobbel er echt beter uit.

Bovendien is het haken van de bobbelsteek vrij zwaar, maar als ie aan de achterkant zit, wordt het haken ervan een stukje lichter.

Ik hou van de bobbelsteek en op mijn wensenlijstje staat nog een keer een gehaakte deken van restjes in de bobbelsteek. Maar dan moeten eerst mijn andere wips af zijn.

Een kussenhoes in twee delen

Toen ik de juiste hoogte had bereikt, haakte ik in de heengaande toer nog een toer vasten. En vervolgens haakte ik in de rondte vasten met op de hoeken 3 vasten.

Toen dat gebeurd was, haakte ik hier bovenop nog een toer afwisselend vasten en lossen (de granietsteen). Uiteindelijk eindigde ik met een rij picootjes (3 lossen, 1 halve vaste in de eerste losse) Dit deed ik aan beide kanten.

Later haakte ik een lossenketting, legde de twee panden op elkaar en door de rij lossen en vasten weefde ik de lossenketting.

Gehaakte kussenhoezen in de bobbelsteek

Een leuke strik erop en klaar is Kees. Ik heb ervoor gekozen om twee panden te maken, omdat ik de hoes dan makkelijk kan wassen.

Je kunt natuurlijk ook de twee panden aan elkaar haken. Dan was je de binnenkant gewoon mee. Ik denk dat dit ook wel kan.

Ik kies er altijd voor om twee kanten te haken met een lossenketting die de boel bij elkaar houdt.

Aan de haak voor een gehaakte kussenhoezen in bobbelsteek kun je ook. Haak maar aan.

Mijn tip voor jou:

De bobbelsteek geeft een speels resultaat. Je gebruikt wel meer garen. Hou daar rekening mee.

Hou je haaks!

Nog even dit. Het is best leuk om af en toe iets anders te haken dan dekens.

Gehaakte kussenhoezen in de bobbelsteek zijn ook niet al te moeilijk. Toch ben ik echt verslaafd aan het haken van dekens. Check mijn haakblogs maar, dan merk je het wel.

Daarom ontwerp ik sinds kort ook mijn eigen haakpatronen. Het zijn dekens die je moet c2c haken. Echt superleuk, want je kunt letters en plaatjes omvormen tot haakpatroon. Neem gerust een kijkje. Je vindt ze in mijn Etsy-shop.