aan de haak blog 26 dekens in de mand- en golfjessteek hoofdfoto 2aan de haak blog 26 dekens in de mand- en golfjessteek hoofdfoto 1Als je niet kunt kiezen, heb je extra veel werk. Toch is dat helemaal niet erg als haken je hobby is, toch? Gehaakte dekens in de mand- en golfjessteek.

Deze week bedacht ik (ondanks de hitte, lichte zonnesteek wellicht?) ineens dat ik nog nooit mijn twee dekens heb geshowd die ons tweepersoons bed sieren. Lekker werkje in de hitte.

Keurig het bed opgeschud om je te showen dat ik aan de haak raakte voor gehaakte dekens in de mand- en golfjessteek.

Ik had juist ons tweepersoons bed verschoond, toen het idee me inviel. Eerst alles netjes opgeruimd (of onder het bed geschoven) en toen keurig de dekens erop gelegd. Eentje tegelijk natuurlijk.

Ik heb een zomer- en een winterexemplaar gehaakt, een dunne en een dikke (altijd een beetje over de top) . Beide zijn gehaakt met Saskia van de Wibra en Royal van de Zeeman (in het kader van de zuinigheid).

aan de haak blog 26 dekens in de mand- en golfjessteek de bollen

Voor de dikke heb ik een dubbele draad genomen van Royal in de mandsteek (afwisselend reliëfstokjes) in de kleur denim. Een simpele rand completeert hem. Tussendoor heb ik witte en zwarte rijen gehaakt.

aan de haak blog 26 dekens in de mand- en golfjessteek mandsteek

Hij is stoer en basic en ik ben blij met het resultaat. En wat bijna nog belangrijker is? ‘s Winters is hij heerlijk warm.

De andere is een mengelmoes van Saskia en Royal (het meeste Saskia). Eerst haakte ik brede strepen in de golfjessteek (1 vaste, 2 stokjes en dan twee steken overslaan). Voor een uitgebreidere omschrijving kun je terecht bij Karin aan de haak.

Toen ik enthousiast bezig was, kreeg ik door dat de deken op deze manier te groot werd.

aan de haak blog 26 dekens in de mand- en gofljessteek close-up

Daarom heb de tweede helft smallere strepen gedaan. Gewoon iets minder toeren en klaar is Kees.

Deze heeft een leuke vintage-uitstraling.

Niet iets waar ik vaak voor kies, maar hier staat het heel leuk. Ook deze rand is simpel gehouden met 3 lossen en 1 vaste.

Een heerlijke deken voor de luchtige lente en zomertijd.

En deze haakt heerlijk weg. Je hoeft er niets eens bij na te denken (hoe prettig is dat!). Super relaxed dus. Aan de haak voor gehaakte dekens in de mand- en golfjessteek verklaar ik bij deze tot een succes. Wat vind je?

Gehaakte dekens in de mand- en golfjessteek

Toch is zo’n tweepersoonsdeken een hele toer, dus ik was blij toen ie klaar was. De deken die niet op bed ligt, hangt decoratief te zijn op de trap die naast ons bed staat.

Terwijl ik dit schrijf, krijg ik meteen weer zin om een nieuw haakproject op te starten met deze leuke golfjessteek.

Toch doe ik het niet (ik probeer me in ieder geval te beheersen). Ik heb nog zoveel op de pen! Volgende keer zal ik delen over iets wat mislukte en later eigenlijk wel een succes werd.

Hoe dat zit, hou je van me tegoed.

Mijn haaktip voor jou:

Met een dubbele draad gaat het dubbel zo snel en geeft een stoer resultaat.

Hou je haaks!

tips en tops haken haaktip 26

Zoek je nog meer haakinspiratie of haakpret? Check dan mijn andere haakblogs. Ze staan boordevol tips en tops haken.

Maar pas wel op! Straks ben je net zo verslaafd als ik. Haha! Omdat ik inmiddels helemaal verslaafd ben aan granny squares haken, heb ik inmiddels een aantal haakpatronen ontworpen. Die vind je in mijn webshop.