Gedichten Psalmen (alle 150)

Home/Gedichten Psalmen (alle 150)
Gedichten Psalmen (alle 150)2023-03-31T10:50:04+02:00

 

 

Gedichten Psalmen

Als je niets meer weet te zeggen, omdat het te erg is wat er is gebeurd. Wat doe je dan? Wat geeft dan nog een beetje troost? De Psalmen. Om mezelf een beetje moed in te spreken ben ik zomaar op een blauwe maandag begonnen met het op rijm zetten van deze liederen. Hierdoor ontstonden de gedichten psalmen. 

Het was nog een beste uitdaging, want ik wilde maar vier regels rijm gebruiken en ze moesten ook om en om rijmen. Het valt niet mee om de psalmen recht te doen op die manier. Heel vaak heb ik het weggelegd, maar toch weer opgepakt. Opgeven is immers geen optie. Ook hierbij niet. 

Ik pretendeer dus niet dat mijn psalmversjes de hele inhoud van de psalmen weergeven. Ik heb wel geprobeerd de hoop die er in de psalmen staat in gedichten te vangen. Vervolgens heb ik ze in drie stijlen gemaakt. Ze zijn er in bruin-wit-rood, jeans en foto. Je kunt dus kiezen welke stijl jou het best bevalt en zo iemand een knipoogje bezorgen.

Dit zou je dus mijn Psalmen project kunnen noemen. Ik haal er zelf ook veel bemoediging uit als het leven tegenzit (en dat zit het als je al 5 jaar thuiszit met een lastig lijf). Gelukkig kan dit wel. Hierdoor hou ik moed en weiger ik op te geven. Omdat we mogen vertrouwen op een machtige God die ons en de wereld in Zijn handen houdt.

Gedichten Psalmen

Gedichten psalmen staan in mijn webwinkel als digitale producten. Ze zijn na betaling te downloaden en blijven altijd beschikbaar als je een account aanmaakt. Print ze uit en plak ze op een kaart, doe ze in een lijstje of aan een cadeautasje. En dat voor nog geen euro. Bovendien zijn ze super duurzaam.

Hou je haaks!

 

Gedichten Psalmen op een rijtje

Titel

Ga naar de bovenkant