Gedichten liefde en vriendschap2022-09-15T09:35:24+02:00

Gedichten liefde en vriendschap

Welk onderwerp is mooier om over te dichten dan de liefde? Natuurlijk moest er ook een categorie gedichten liefde en vriendschap komen in mijn gedichtenkabinet.

Omdat ik helemaal dol ben op de Liefde is… poppetjes, liet ik me in een aantal gedichten inspireren door deze spreuken. Natuurlijk moesten ze op rijm en voegde ik er mijn eigen twist aan toe.

Verder zijn er autobiografische gedichten bij, zoals die over ons huwelijk of over welke instructies mijn moeder me ooit gaf. Die gaan ook over de liefde.

Ook gedichten over vriendschap

Daarnaast staan er in deze categorie ook gedichtjes over vriendschap in. Want vriendschap is een bijna net zo waardevol gevoel als liefde. Daarom konden die niet ontbreken in deze rubriek.

Ook hier vind ik het leuk om er een grapje in te verwerken om jou een glimlach te ontlokken. Met elkaar kunnen we zo proberen de moed erin te houden. Ook schuw ik het niet om af en toe de vinger op de zere plek te leggen en zo kleur te bekennen.

Liefde is niet altijd makkelijk

Het gaat immers niet altijd over rozen, maar eerder over de doorns. Ik ben blij dat ik gelukkig in de liefde ben met mijn mannen. Toch is de liefde niet altijd de reden om luidkeels over te juichen.

Voor mij niet in ieder geval. Zo is onze oudste homo en voor mij als christen was dat een hele strijd om dit te accepteren. Dat is inmiddels gelukt. Je leest er over in mijn blogs uit de kast komen.

Mocht je nog ideeën hebben voor mooie gedichten over liefde en vriendschap, dan hoor ik ze graag. Laat vooral ook weten of je de gedichten liefde leuk vindt of dat je vindt dat er nog iets ontbreekt.

De gedichten liefde is… vind je hier.

Titel

Ga naar de bovenkant