Gedicht moeders Zeven Sloten gedichten moeder Mammoedig

Gedicht moeders Zeven Sloten

Voordat mijn ogen knipperden
Was jij nog lief en klein
Hoe kun je nu ineens
Meters langer zijn?

Ooit hielp een kusje op de pijn
En eventjes op schoot
Nu helpt daar geen lieve moeder aan
Plotsklaps ben je groot

Je kiest je unieke weg
Gaat je eigen gang
Loopt in zeven sloten tegelijk
Dat maakt me weleens bang

Toch laat ik je vrij
En vol vertrouwen gaan
Gebruik je vleugels, kind van mij
Om ze wijd uit te slaan

Annets Alfabet

Gedicht moeders Zeven Sloten is een van de grappige, kwetsbare en lieve gedichten over het moederschap die in de dichtbundel Mammoedig staat. Nog meer lezen? Dan vind je mijn dichtbundel in mijn webshop. Maar je kunt hem ook kopen bij De Hoeksteen in Woerden of via Bol.com.

Wie bezorg jij een knipoogmomentje?