Gedicht moeders Fruitig En Fris gedichten moeder Mammoedig

Gedicht moeders Fruitig En Fris

Toen ik nog jong en groen als gras was

– Dat is echt een tijd geleden –

Vond ik het irritantste als ik ‘s morgens net

En nog wat slaapdronken beneden

Een moeder aantrof, fruitig en fris

Door wie de dag werd doorgenomen

Terwijl ik enkel denken kon

Hoe moet ik dit uur doorkomen?

Wat gebeurt er anno nu?

Als mijn puber wakker wordt

Wordt door mij de dag opgewekt

Over puberlief uitgestort

Die net als ik toen, zoals vermeld

Daar echt geen prijs op stelt

Annets Alfabet

Gedicht moeders Fruitig En Fris is een van de grappige, kwetsbare en lieve gedichten over het moederschap die in de dichtbundel Mammoedig staat. Nog meer lezen? Dan vind je mijn dichtbundel in mijn webshop. Maar je kunt hem ook kopen bij De Hoeksteen in Woerden of via Bol.com.

Wie bezorg jij een knipoogmomentje?