Gedicht moeders Controledwang gedichten moeder Mammoedig

Gedicht moeders Controledwang

Ze kunnen het al zelf, al lang

Hun handen laten wapperen

Daarvoor hoef ik niet

Mijn stofdoek te laten klapperen

Ik neem het me steeds voor

Voortaan doe je het lekker zelf

En het kan mij niet schelen dat

Je je onder stof bedelft

Maar dan zie ik de taferelen

Van wolkjes en hoopjes stof

En voordat ik me ervan bewust ben

Schiet ik uit mijn schoonmaakslof

Ik kan het heus niet laten

Dat heet controledwang

Of dat ooit stoffig wordt

Dat zal niet, ben ik bang

Annets Alfabet

Gedicht moeders Controledwang is een van de grappige, kwetsbare en lieve gedichten over het moederschap die in de dichtbundel Mammoedig staat. Nog meer lezen? Dan vind je mijn dichtbundel in mijn webshop. Maar je kunt hem ook kopen bij De Hoeksteen in Woerden of via Bol.com.

Wie bezorg jij een knipoogmomentje?