Gedicht Bid en werk

Gedicht Bid en werk

bid en werk christelijk gedicht

Gedicht Bid en werk

Altijd heb ik de neiging om dingen zelf te fiksen. Als dit niet lukt, dan ga ik opruimen. Dan word ik gek van alle rommel die ik om me heen heb verzameld, omdat ik merk dat al die prullaria niet helpt om een crisis te bezweren. Wat wel helpt is dat al dat opruimen rust creëert in mijn hoofd. Langzaamaan komt dan toch het besef dat het een kwestie is van én én. En bidden en werken. Het voordeel van deze opruimwoede is dat er weer een hoop ballast verdwijnt. Zo krijg ik weer wat harmonie en zo wordt het ook weer makkelijker om tot God te bidden.

Als het in de wereld niet zo lekker gaat
Krijg ik last van de opruimerij
Omdat ik toch iets wil doen
In plaats van: ik sta er bij

Terwijl ik bijna machteloos ben
Als iets dergelijks gebeurt
Wordt alles met bezemen gekeerd
Elke kast van zijn plek gesleurd

Hoewel het niet echt iets oplost
Dat alleen God hulp biedt en raad
Hij stilt mijn onrust en de angst
Toch helpt bid en werk metterdaad

Meer christelijke gedichten vind je op mijn website. Mooie gedichtenkaarten vind je in mijn webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.