een verdacht bod op MarktplaatsDit ga je niet geloven, want ik maakte iets mee wat wel heel kinderachtig was. Vorige week was ik zo stom om mijn schoen te verspelen en die eindigde in de kledingcontainer. Nu gaat het over een verdacht bod op Marktplaats.

Omdat ik slechts zo’n twintig paar schoenen heb, was het toch echt dringend noodzakelijk dit paar te vervangen. Je bent een shopaholic of je bent het niet. Om het niet in de kosten te laten lopen, besloot ik via Marktplaats een bod te doen op een paar schattige ballerina’s. Vervolgens kreeg ik te maken met een verdacht bod op Marktplaats.

Eén persoon accepteerde mijn bod en gaf meteen de ratteplan: haar gegevens, of ik wilde verzenden via PostNL, DHL, etc. Dat ging me even te snel.

Bovendien was ik op dat moment te druk en besloot ik de volgende dag te reageren en haar bod te accepteren.

Toen ik de volgende dag mijn Marktplaats-app weer opende had ze nogmaals een berichtje gestuurd met de opmerking: Wat fijn dat je reageert. Sarcastisch bedoeld natuurlijk.

Nou ja, doe niet zo vervelend. Als je een beetje op Marktplaats thuis bent, is dat aan de orde van de dag. Daarom hoef je niet meteen sarcastisch te doen.

Ik wilde die schoenen al niet meer. Zelfs voor mij als shopaholic ging dit een stap te ver. Ze mocht ze houden.

Ik heb haar meteen geblokkeerd. Haar verdiende loon.

Niet zo heel veel later kreeg ik een bod op mijn schattige Dopey Britto beeld. Blij dat ik een bod had (want hij staat al enige tijd te koop), reageerde ik. Ik kreeg geen reactie terug.

Maar dat vond ik niet erg. Het gebeurt zo vaak dat er een dag overheen gaat.

Tot ik eens goed keek, wie het bod had gedaan. Hierdoor ontdekte ik dat dit een verdacht bod op Marktplaats was. Iemand met 1 letter en laat ik nu ook dat bod op de ballerina’s hebben gedaan op iemand met dezelfde ene letter.

Ze (een vrouw natuurlijk, mannen bedenken dit niet) wilde me natuurlijk mijn bod en niet-meteen-reageren betaald zetten. Hoe volwassen. Wel raar dat als ik haar heb geblokkeerd zij nog wel biedingen kan doen.

Een verdacht bod op Marktplaats

En ja hoor, een paar uur later kwam er een reactie van haar. Ze had gehoopt dat ik net zo snel zou reageren op haar reactie op mijn schoenenbod. Mag ik er niet nog even over nadenken dan?

Je bent niet de enige die schoenen te koop heeft. Misschien een idee op al haar spullen een bod te doen? Hihi! Misschien wel via een ander account. Oh nee, dat is vals. Maar wel leuk. En ik ben een netjes christelijke vrouw dus ik verlaag me niet tot haar niveau. Maar de verleiding is er wel. O ja.

En die Dopey? Die staat nog steeds te koop. Maar ik hou hem liever zelf dan dat ik hem aan haar verkoop. Dus…

Wees niet te snel blij met een bod op Marktplaats. Soms willen mensen er nog even over nadenken.

Als je iets leuks wilt kopen, kijk dan eens in mijn webshop. Ze staan vol digitale producten met positieve woorden en gedichten. Zeer geschikt om iemand een hart onder de riem te steken, te laten weten nooit de moed te verliezen en zo een knipoogje te bezorgen.

Hou je haaks!

Alle knipoogjes vind je onderaan deze pagina. Vol inspiratie en leuke avonturen.