Een vaas als lief cadeautje

Heb je dat ook weleens? Je bedenkt opeens dat je een verjaardag hebt of op visite moet en het is je totaal ontschoten om een cadeau te kopen. Tja, wat dan! Er ligt ook niets meer in je verjaardagsbox en een paar donkerblauwe sokken die nog nieuw bij manlief in de verpakking zitten is ook niet echt een feestelijk cadeau. Om je te helpen schreef ik dit blog over een vaas als lief cadeautje.

Niet getreurd dus. In mijn webshop vind je hele leuke digitaaltjes/digitale producten (printables) van ludieke, gezellige, grappige, humoristische, tragische gedichten. Voor elke gelegenheid is er wel iets beschikbaar. Deze files kun je gebruiken om last-minute toch niet iets leuks te maken, want digitaaltjes heb je na betaling meteen in je mailbox. Hoe snel wil je het hebben?

Kijk wat je in huis hebt. Misschien een bloemenvaas die je niet meer gebruikt, een mooi glas (niet te rond) of een bloempot. Het mag alles zijn waar een stukje papier op kan worden geplakt. Het kan ook een mok zijn (meteen een mooie manier om van een lelijke mok af te komen :)). Een vaas als lief cadeautje is zo moeilijk niet.

In je mailbox ontvang je een pdf-file met twee plaatjes van 13 x 13 cm op een A4-tje. Ideaal om op een dubbele kaart te plakken of een cadeautje mee te pimpen.

Je kunt de printable printen op gewoon A4-papier en met booklon of plakband op de vaas of pot te plakken of je print hem op Herma-etiketten. Die heb je natuurlijk niet zomaar in huis, maar je kunt ze natuurlijk wel kopen voor de volgende keer.

Op het cadeau kun je zelf met een permanente marker nog iets leuks plaatsen, als je zoiets in huis hebt. Heel veel mensen hebben wel in een keukenla een Edding-stift zwerven. Dat werkt meestal goed.

Heb je dat niet? No worries. Het gaat om het originele van het cadeau. Je kunt hem vullen met snoep of nootjes of wat dan ook maar. Een vaas of een pot kun je langer bewaren, dus het is dan niet erg als je er iets van papier opplakt. Doe je dit bijvoorbeeld met een mok, dan gaat het papier eraf bij het wassen. Dat is misschien wel handig om van tevoren te bedenken.

Een laagje booklon eroverheen is sowieso te verkiezen boven plakband, maar als je niet anders hebt is dat ook prima.

Een vaas als lief cadeautje

Heb je geen snoep (ik snap het helemaal: heb zelf ook een stel pubers) of geld (wie heeft er tegenwoordig nog contact geld in haar portemonnee) kun je hem vullen met leuke quotes of briefjes waarop staat: stuur me een tikkie van een tientje.

Wees lekker creatief. Het gaat erom dat je de jarige verrast met je originaliteit. Even die glimlach dat iemand weet dat je aan haar dacht.

Maar weet wel: je bent creatiever dan je denkt! Bovendien is creativiteit veel goedkoper.

Kijk eens rond in mijn webshop en kies welke gelegenheid jou het beste past. Ze zijn (bijna) allemaal voorzien van een gedichtje klein of groot. Een knipoogje om iemand op te beuren en te laten merken dat je aan haar denkt.

Hou je haaks!