Één van mijn grote voorbeelden (qua schrijfsters) is de Amerikaanse Lynn Austin. En onlangs heb ik haar persoonlijk ontmoet! Vooral de series Hizkia, Manasse en de boeken Zacharia, Ezra en Nehemia vind ik helemaal geweldig. Ze geven zo’n beeldend verslag van de tijd van het Oude Testament. Ik was dan ook superenthousiast, toen ik hoorde dat ze in Nederland was en een bezoekje zou brengen aan mijn favoriete boekhandel De Hoeksteen. En daar had ik dus een leuke ontmoeting met Lynn Austin in Woerden.

Een leuke ontmoeting met Lynn Austin

Je kon haar daar spreken en je boek laten voorzien van een handtekening, een meet en greet dus. Mijn beste vriendin (de schat!) stelde zich beschikbaar om mee te gaan.

Zelf zag ze de meerwaarde niet zo, maar mijn stuiterdestuiterenthousiasme kon ze niet weerstaan en omdat ik nog in een herstelproces zit van duizelingen en hartritmestoornissen, durfde ik niet alleen. Ik reed wel zelf (dapper, vooral van haar dat ze naast mij instapte).

Ik moest van mezelf een keuze maken, welk boek ik zou laten signeren (lastig!). Ik kon immers niet mijn hele collectie meenemen (kon wel, maar beetje gênant).

Het werd ‘Ware liefde’. Dit boek is heel luchtig en zeer humoristisch geschreven. Toen we de boekhandel binnenkwamen, zagen we haar zitten. Jaa!

Ik voel me soms dan nog zo’n meisje. Zo enthousiast en verlegen (irritante combi) als ik dan word! Eerst was ze nog in gesprek met anderen (en hierdoor kon ik mezelf even toespreken om vooral normaal te doen) en toen was het mijn beurt. Spannend! Ik switchte naar Engels (kreeg later van iemand nog een complimentje) en stelde mezelf voor.

Een handtekening in een oud en een nieuw boek van Lynn Austin

Meteen mocht ik met haar op de foto en daarna vroeg ik haar of ze mijn boeken wilde signeren. Tijdens het wachten had ik ook nog snel het boek ‘In Wonderland’ (maar 15 euro en De Hoeksteen moet ook eten) ingeslagen. Je bent een shopaholic of je bent het niet. Haha (shopaholic confessions). Echt een tip trouwens dit boek. Romantisch, spannend en avontuurlijk!

Ook dat boek signeerde ze (zo leuk!) met daarbij mijn naam en een persoonlijke boodschap.

Terwijl ze dit deed, vertelde Lynn dat de hoofdpersoon van ‘Ware Liefde’ (Violet) op haar eigen dochter lijkt en dat zij aan een aanbidder dezelfde vragen stelt als Violet aan de mannen die gecharmeerd van haar zijn.

Zo leuk om te horen’

Ook vertelde ze dat er een vervolg komt op ‘Dochters van de kust’. Daar ben ik blij om, want het eindigt niet echt lekker. Ze zei dat veel lezers erom hadden gevraagd. Dus dat is super.

Verder kondigde ze aan dat er nog een boek aankomt, wat zich afspeelt in Nederland in WO-II. En ook was ze nog op zoek naar verhalen over deze tijd. Ik vertelde dat mijn schoonvader de oorlog bewust heeft meegemaakt en dat ik aan hem zou vragen er eens over te vertellen.

Dat vond ze fijn, ze hoort graag de echte verhalen. Nederland is trouwens niet onbekend voor haar. Haar zoon studeerde vier jaar in Leiden. Dan voel ik me behoorlijk trots op ons kleine landje.

Mijn meest prangende vraag was hoe ze toch aan al die inspiratie komt. Die komt dus overal vandaan: verhalen en anekdotes en die verwerkt ze vervolgens in een boek.

Knap, hoor!

Ik wilde dat ik het kon (verlangende zucht). Wat ze ook leuk vindt aan Nederland is, dat er zoveel gefietst wordt. Back in America wordt er alleen maar voor de fun gefietst en niet uit functioneel oogpunt.

Misschien een idee om eens een boek te schrijven over de bike? Met daarbij natuurlijk een romantische twist. Mmm, klinkt goed. Zal ik haar tippen of zal ik er maar op vertrouwen dat ze zelf geïnspireerd genoeg is? Waarschijnlijk het laatste.

Weet je trouwens dat ze dagelijks 5 pagina’s schrijft? En dat 5 dagen per week. Dan heb je een boek per jaar. Respect, hoor!

Eerst komt er nog een non-fictie boek van haar hand met daarin een aantal van haar blogs. Klinkt goed. Ik zie ernaar uit! Ik zie ook uit naar het boek ‘In Wonderland’ (wat ik die dag kocht) en ‘Anker in de storm’ (verschijnt eind van het jaar, vervolg op Dochters van de kust) en ook naar…

Ik stop met bloggen, ik ga snel lezen, ben zo benieuwd. Eigenlijk even een prioriteitje van maken. Ik kijk in ieder geval terug op een leuke ontmoeting met Lynn Austin. Echt een knipoogmomentje in een moeilijke tijd.

Een leuke ontmoeting met Lynn Austin

Het is inmiddels anderhalf jaar later. Ik heb ontdekt dat als je iets wilt, je het echt moet gaan proberen. Anders zul je het nooit weten! Ik schrijf nu ook gedichten en ik word er zelf heel blij van. Ik hoop jij ook.

Inmiddels is er zelfs een dichtbundel van mijn hand verschenen. Hierin staan mijn wederwaardigheden van mij als moeder met mijn drietal zonen.

Hou je haaks!

Alle knipoogmomentjes op een rij staan op deze pagina.

een leuke ontmoeting met Lynn Austin