een gehaakte kussenhoes van mini granny squares haakblog 96Ooit wilde ik met mini granny squares een deken haken. Al eerder verwerkte ik deze kleine vierkantjes in een deken. Nu ben ik blij dat ik het alleen bij een kussen heb gehouden, want al die draadjes afwerken is een enorme klus. Het kostte mij een hele dag. Maar het resultaat mag er zijn: een kussenhoes van mini granny squares.

Naast alle verhaaldekens die ik haak, hou ik wel van af en toe een uitstapje. Op onze bank lag al tijden een groot woonkussen met een crème geruite hoes eromheen.

En elke keer als ik de hoes van het kussen zag, dacht ik: hier moet ik toch eens een kussenhoes voor haken.

En zoals met veel dingen, komt het er uiteindelijk van. Omdat ik eerder een deken haakte waarin ik mini granny squares verwerkte, leek dit me een leuk plan.

Ik bestelde bij Echtstudio bolletjes ByClaire softmix in de kleuren geel, roze, groen, rood, zwart, wit en grijs. Dit is lekker stoer, wat dikker katoenen garen.

Het is overigens hetzelfde garen als Durable Cosy, waar ik al eerder bij Tuttebollen in Woerden bolletjes in de kleur geel shopte.

Geel werd dus mijn basiskleur. Dat zie je niet aan de voorkant, maar wel aan de achterkant.

een gehaakte kussenhoes van mini granny squares achterkant haakblog 96

Het is een groot kussen, 60 x 60 cm, dus ik berekende dat ik 100 vierkantjes nodig had. Aan de haak dus voor een kussenhoes van mini granny squares.

Dat haken van die kleine squares is echt leuk! Het duurde ook niet lang of ik had de voorkant van 100 vierkantjes klaar. Ik rangschikte ze en haakte ze aan de achterkant aan elkaar met 1 vaste en 3 lossen ertussen.

een gehaakte kussenhoes van mini granny squares de vierkantjes haakblog 96

De achterkant was nog makkelijker. Hiervoor haakte ik vierkantjes in dezelfde kleur. En dan om en om geel en een andere kleur.

Ook deze zette ik op dezelfde manier aan elkaar.

Vervolgens hechtte ik alle draadjes af. Aan de voorkant waren het er 436 (100 x 4 plus 9 x 4) en aan de achterkant 236. Ik verloor de moed al voordat ik begon. Toch moest het gebeuren.

Eventjes heb ik nog overwogen om gewoon knoopjes te leggen. Niemand die het zou zien. Toch heb ik dat niet gedaan. De draadjes zouden er misschien tussendoor piepen of ze zouden los kunnen gaan in de was.

Nee hoor, mij niet gezien. De tanden op elkaar en afhechten maar.

Uiteindelijk kostte het me een hele dag.

Een kussenhoes van mini granny squares is af

Daarna haakte ik rondom een rij granny stripes en als laatste toer een rij picootjes. Met een koord van lossen en vasten, want ik door de toer granny stripes reeg was mijn kussenhoes klaar.

En zeg nu zelf: is hij niet megaleuk geworden? Haak maar aan, want dit is echt een leuk project, ook voor beginners.

Granny squares zijn echt favoriet. Het afwerken van de draadjes neem ik voor lief. Ik heb ook een aantal patronen ontworpen met granny squares. Je vindt ze in mijn webshop. Het zijn echte bestsellers!

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte kussenhoes van mini granny squares haaktip 96

Zoek je nog meer leuke tips en tops haken? Kijk dan bij mijn andere haakblogs. Er zit genoeg haakpret tussen.

In mijn Etsy-shop staan allerlei leuke haakpatronen om iemand anders of jezelf een knipoogmomentje te bezorgen. Vooral patronen voor c2c haken vind je hier. Heb je dat weleens geprobeerd? Zo leuk om te doen!

Hou je haaks!