Een knipoogmomentje door een trui

Een knipoogmomentje door een trui

een knipoogmomentje door een truiHeb je je weleens afgevraagd hoe het komt dat Mickey geen shirtje heeft? Hij heeft alleen een broek aan en verder niets. Ik vond het altijd wel een beetje vreemd, maar het kwam niet bij me op om te vragen hoe dat kwam. Zo was Mickey nu eenmaal. Toch kwam ik deze week een plaatje tegen en dat vond ik zo mooi dat ik dit graag met je wil delen in de vorm van een knipoogmomentje door een trui.

Inspirerende quotes en spreuken op Facebook

Ik vind het heerlijk om af en toe (niet teveel) door Facebook te scrollen. Vooral de pagina’s met inspirerende quotes mogen rekenen op mijn belangstelling.

Vandaar dat ik ook een paar van deze spreuken in mijn webshop heb opgenomen. Het helpt echt als je de woorden letterlijk voor je ziet.

Ook scroll ik regelmatig door mijn haakgroepen op zoek naar inspiratie. En dat is voor mij als dichter en haakster essentieel.

Een plaatje van een ontmoeting tussen Mickey en Pooh

Terug even naar het onderwerp. Ik zag dus een plaatje waarin Pooh en Mickey elkaar ontmoeten. Mickey ziet er wat vreemd uit. Hij draagt een soort rode onesie.

Blijkbaar is het winter, want Pooh heeft het koud. En weet je wat Mickey doet? Hij knipt met een schaar (die hij blijkbaar bij zich heeft) de bovenkant van zijn onesie af en geeft die aan Pooh.

Hoe mooi is dat? Dat is trouwens ook de reden dat Pooh zo’n raar kort, klein shirtje aanheeft. Het is van Mickey geweest. Dus voortaan gaat Mickey zonder shirt door het leven en Pooh met.

Grappig vind ik het dat me het nooit is opgevallen dat Pooh de enige in het Honderdbunderbos is die een kledingstuk draagt.

Geen van zijn vrienden heeft iets van kleding aan.

Ik heb hieronder het plaatje geplakt waar het over gaat.

een knipoogmomentje door en trui Mickey en Pooh

Your greatness is not what you have, but what you give. Je grootsheid is niet wat je hebt, maar wat je geeft.

Deze daad sluit aan bij een Bijbeltekst

Weet je wat ik stiekem het allerleukste vindt? Dat deze daad van Mickey past bij een bijbeltekst. Deze tekst staat in Lucas 3:11: ‘Als u twee jassen hebt,’ antwoordde hij, ‘geef dan één ervan aan iemand die er geen heeft. Als u eten over hebt, geef het aan iemand die honger heeft.’

Mooi hè? Dat is precies wat Mickey doet. Hij heeft dan geen twee jassen, maar hij kan wel de bovenkant van zijn onesie missen.

Ik vind Disney helemaal super, maar mijn hart behoort aan God toe. Ik vind het fijn als ik beide kan combineren.

Net zoals het verhaal van de zeven dwergen, waar donker en licht tegenover elkaar worden gezet. Het licht overwint door de kracht van liefde. Daar kan ik intens van genieten.

Omdat ik vaak toch een depressieve inslag heb, kan ik me echt optrekken aan deze knipoogmomentjes.

Ook helpt het om ze op te schrijven en ze zo te onthouden. Als het dan een keer tegenzit, kijk ik hier op terug en dat geeft me hoop en moed om vol te houden. Een knipoogmomentje door een trui komt zeker terug in dit boekje.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.