een gehaakte granny stripes deken in pastel hoofdfotGeef jij weleens een deken weg? Aan mensen die het moeilijk hebben of zomaar als cadeautje? Onlangs gingen we voor de eerste keer op visite bij de ouders van mijn aanstaande (hoop ik) schoonzoon. Wat neem je dan mee? Een granny stripes deken in pastel! Aan de haak! 

Een deken die past bij het interieur

Eerst had ik mijn schoonzoon en zoon de hemd van het lijf gevraagd. Hoe ziet jullie interieur eruit? Zelf ben ik van de felle kleurtjes, maar inmiddels wist ik dat dat bij hen niet het geval was.

Ze waren al een keertje bij ons geweest en dat was een heel gezellig bezoek. Zelf hou ik van heldere kleuren, geïnspireerd op Mickey Mouse in de huiskamer. Maar ik merkte wel dat dit niet echt hun stijl was.

Het leuke van iets voor iemand anders haken of doen is dat je helemaal in die persoon mag verdiepen. Het verzamelen van spullen en gegevens is me niet vreemd (lees hiervoor mijn blogs Kringlooppret).

Zoek je nog leuke ideeën voor spullen, check dan mijn blogs over kringlooppret en gegevens verzamelen heb ik jaren gedaan als finance assistant.

Toen dat door evenwichtsstoornissen niet meer mogelijk was, heb ik me vol passie op het haken gestort. Daarom besloot ik ook voor de schoonouders van mijn schoonzoon een bankdekente te haken.

Daarom keek ik ook even op haar Facebookprofiel. Even kijken of ik iets van de woonkamer zag. Het werd me duidelijk dat ik met pastel goed zat. 

Een granny stripes deken in pastel

Inspiratie vond ik bij Attic24 Ik koos zachte, vrolijke kleurtjes en gewoon omdat letters te leuk zijn, combineerde ik de granny stripes met tekst.

Maar wat zou ik erop zetten en hoe? Letters zijn mijn handelsmerk, dus ik vind het superleuk om tekst te verwerken in een deken. Uiteindelijk besloot ik de tekst simpel en toch leuk te houden. Ik dacht ook nog om de familienaam erop te zetten, zoals als Huize…. Dat vond ik uiteindelijk toch niet helemaal leuk.

Omdat ik ook een enorme stippenfan ben en het altijd zo’n leuk effect geeft, maakte ik de tekst met de bobbelsteek. Omdat je beperkt bent door het aantal steken (dit keer 160) werd het de tekst I love my home.

Ook de rand heb ik voorzien van leuke stippen.

een gehaakte granny stripes deken in pastel rand

Een haakproject met een deadline

Toen als een speer aan de slag. Ik heb altijd de neiging te laat te beginnen, maar het lukte toch om op tijd klaar te zijn.

Je komt niet met een cadeautje aanzetten, wat niet af is. Ik vind dat ook wel prettig: een haakproject met een deadline. Ik heb al zoveel works in progress liggen. Altijd fijn als daar niet nog een project bij komt. 

Op de dag dat ik het ging geven, vroeg ik me wel af of ze hier op zaten te wachten. Dat is altijd mijn strijd, waardoor ik ook nogal eens voortijdig afhaak.

Ik heb al eerder dekens weggegeven en dat werd altijd goed ontvangen. Toch blijf ik wat dat betreft altijd een onzeker trutje. Zo van: wie zit er nu op mij en mijn haaksels te wachten? 

een gehaakte granny stripes deken in pastel op de grond

Dat heeft misschien ook te maken met het feit dat mensen weleens informeren naar mijn haakwerk. Dan wordt er heel vaak het woord haakwerkjes gebruikt. Alsof het iets minderwaardigs is. Nou, dat is het echt niet. 

Ik schreef al eerder een blog over de voordelen van haken. Wil je iemand die ook neerbuigend doet over je haakwerk overtuigen van het tegendeel? Lees dan gerust de blog hierover. 

Een granny stripes deken in pastel is een succes

Gelukkig viel de deken helemaal in de smaak. Ze vonden hem prachtig en later toen we weer thuis waren, kreeg ik nog een extra bedankappje voor een granny stripes deken in pastel.

Het patroon is geïnspireerd op de leuke dekens van Attic 24. Ik haakte in plaats van 2 toeren granny stripes 4 toeren streepjes. Het patroon van de tekst vind je hieronder in de afbeelding.

Granny stripes deken in pastel telpatroon

een gehaakte granny stripes deken in pastel over de bankMissie geslaagd. Op naar het volgende project. Dat wordt een verjaardagscadeau voor een vriendin. Een beetje in dezelfde kleurtjes, omdat ik nog heel veel garen over had.

Mijn haaktip voor jou:

Als je twee steken met elkaar combineert (zoals hier de granny stripes en de bobbelsteek), krijg je een originele, persoonlijke deken. Ideaal als weggever. 

Hou je haaks!

Enne… wil je ook een leuke deken haken? Kijk dan eens in mijn webshop. Ook als je net als ik fan bent van granny squares haken.

Nog meer inspiratie opdoen? Dat kan ook. Op deze website staan nog 125 andere haakblogs. Ze staan boordevol haak tips en tops haken. 

gehaakte granny stripes deken in pastel haaktip