een granny square deken met mini squares als rand haakblog 115We did it again. Mijn bestie en ik haakten allebei een deken op ons gezellige haakmiddagje onder het genot van een kopje koffie en een goed gesprek. Want dat is misschien wel het leukste van haken, dat je heerlijk sociaal kan zijn (en soms ook helemaal niet). Dit keer werd het een granny square deken met minisquares.

Granny squares zijn het leukste

Al eerder kwamen er granny square dekens van onze haaknaald. Haken is best heel verslavend. Granny squares haken staat bij mij echt bovenaan qua verslaafdheid. 

Het leuke is de combi van allerlei kleurtjes en het haakt zo heerlijk weg. Ik haakte elke buitenrand met zwart, mijn beste vriendin koos gezellige kleurtjes.

Toen ik haar zo bezig zag met al die gezelligheid, twijfelde ik even of ik wel door moest haken met mijn zwarte rand. Toch heb ik het gedaan en daar heb ik geen spijt van.

Ondanks of misschien wel dankzij zijn zwarte buitenkant is hij heel mooi geworden (mijn eigen bescheiden mening).

Granny squares haken om restjes op te haken

Al eerder vertelde ik dat granny squares de ideale manier zijn om restjes op te haken en dat geeft zo’n tevreden gevoel. Heerlijk!

Met de join-as-you-go methode haakten we ze aan elkaar. Voordat we de rand eraan zetten, hebben we eerst alle draadjes afgewerkt.

Een challenge om de restjes af te werken

Omdat we dit allebei een monnikenwerk vinden en het het liefste uitstellen, hebben we elkaar uitgedaagd.

We zien elkaar op maandag en we zouden de volgende maandag de draadjes hebben weggewerkt. En wat denk je?

Appt ze me na een paar dagen dat haar draadjes waren weggewerkt en ik moest nog beginnen! Dat kon ik niet op me laten zitten en ik ging ook snel aan de slag.

‘s Maandags waren ook mijn draadjes afgewerkt.

Een granny square deken met minisquares op piano

De rand als mooie finishing touch

Nu dachten we na over de rand, maar omdat we toch nog iets speciaals wilden, hebben we als buitenste rij nog mini granny squares toegevoegd.

De rand is sowieso superbelangrijk. Als je een mooie deken haakt en je rand is afgeraffeld of niet mooi, verknalt dit je deken.

Als je dit een leuk idee vindt, moet je wel een deken hebben die op een even aantal clusters van 3 stokjes uitkomt. Anders kom je niet uit.

Dus ijverig haakten we nog een rij granny’s rondom. Vervolgens nog een rand van picootjes en dat was dat.

Oh nee, toch niet. We moesten weer een heleboel draadjes wegwerken. Elke mini granny heeft immers weer 4 draadjes en dat helemaal rondom? Brrr.  Bezint eer je begint. Of moet ik zeggen: hou je haaks? Want al die draadjes? Je zou er moedeloos van worden.

Een granny square deken met minisquares de rand

Een granny square deken met minisquares

Uiteindelijk was ie toch af. Tadaa! Mooi geworden, nietwaar? Een granny square deken met minisquares als rand. Echt een knipoogmomentje. Zo zie je maar: met een simpele steek kun je echt de meest prachtige dekens haken.

Deze deken ga ik ook weer weggeven. Ik weet nog niet aan wie, maar in ieder geval aan iemand tegen wie ik wil zeggen: hou je haaks!

Er staat al weer een nieuwe op de pen, on we go! Weer iets met granny squares, maar toch helemaal anders. Hou mijn blog in de gaten en je ziet ze weer verschijnen.

Heb je trouwens al gezien dat ik een gratis haakpatroon van een granny square vest op mijn website heb staan? Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je het in je mailbox. 

Daarnaast heb ik in mijn webshop ook wel leuke c2c haken haakpatronen en ook twee granny square dekens. Vergeet ook de hit niet: een voetbaldeken. Veel shopplezier!

Mijn haaktip voor jou:

Heb je veel draadjes af te werken? Ga met iemand een wedstrijdje aan. Dat motiveert als een malle.

Zoek je nog meer tips en tops op haakgebied? Check dan mijn andere haakblogs. Ze staan bomvol handigheidjes, want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Hou je haaks!

een granny square deken met minisquares haaktip 115