een georganiseerde kast in regenboogkleurenWaar word jij gelukkig van? Een georganiseerde kast in regenboogkleuren kan me echt gelukkig maken. Soms kun je zomaar ergens gelukkig van worden: een zonsopgang, een knipoogje van een geliefd iemand of in mijn geval: een boekenkast op kleur. 

Meestal wordt een kringloop winkel gekenmerkt door rommel, veel rommel. Bij de ene nog meer rommel dan bij de ander. Afgelopen zomer kwamen we in onze vakantie in een kringloop winkel in Heiloo. Die stond vol! Niet normaal! Ik heb er een foto van gemaakt. 

een georganiseerde kast in regenboogkleuren rommel

Mijn hart van organizer (gelukkig een tegenhanger voor mijn verzameldwang) wordt daar altijd wel onrustig van. Zou zo mijn handen uit de mouwen willen steken: eerst alle kansloze rommel eruit, dan sorteren wat bij elkaar hoort en al die dozen aan de zijkant weg.

Heb me uiteraard beheerst, maar ze jeukten wel: mijn handen.

Normaalgesproken staat de rommel verspreid door de kringloop winkel. Gelukkig wel per categorie, dus boeken bij boeken, huishoudelijke apparatuur bij huishoudelijke apparatuur. Je snapt me.

Anders zou het helemaal een bende zijn. Dat doet mijn hart van organizer toch weer een beetje deugd. 

Toch zie je zelden iets qua uitstallen waar je echt blij van wordt, behalve als je een kringloopgelukje hebt gevonden.

Maar niet van de manier hoe alles is uitgestald. Meestal lijkt het dat het random is neergezet.

Bij de kringloop on Woerden staat het serviesgoed trouwens wel op kleur. Dat is prettig, dus ik sprint altijd eerst naar de rode planken, dan de gele, de blauwe en zo verder.

Toch gaat mijn hart daar niet sneller van kloppen (ondanks mijn regelmatig terugkerende hartritmestoornissen).

Waar ik echter wel van aan ging, was bij een bezoekje aan de kringloop in IJsselstein.

Toen ik daar heerlijk verdwaalde tussen alle kringloopschatten, landde ik ook bij de boeken.

Vooral de categorie kinderboeken kan altijd op een bezoekje rekenen. Vroeger had ik heel wat boekenseries die ik spaarde, zoals De Vijf en Pitty van Enid Blyton, Bianca van Yvonne Brill enz.

Ook heb ik jarenlang de schoolbieb gedaan op de basisschool van onze zoons, samen met een goede vriendin.

Keurig hielden we alle boeken bij en zaten we elke woensdagochtend alles te sorteren en weer netjes op alfabet terug te zetten. De liefde voor het alfabet heeft er altijd in gezeten bij me.

Ik hou gewoon van boeken. Zo belandde ik dus bij de kinderboeken. Ineens ontdekte ik iets leuks! Ik keek even verder of ik gelijk had. Ja! Ze stonden gesorteerd op kleur!

Helemaal enthousiast en blij riep ik manlief (en ja, de hele kringloop kon meegenieten van mijn enthousiaste uitroep): ‘Moet je kijken, schat! De boeken staat gesorteerd op kleur! Dat kan ik thuis ook doen.’

Het zag er zo leuk uit! En ondanks dat het veel boeken waren, was het zo een harmonieus geheel. Dat is voor mij al genoeg voor een knipoogje.

Manlief is altijd iets minder enthousiast over het ‘dat kan ik thuis ook doen’, want meestal moet er dan weer iets gewijzigd worden aan een bestaande kast en ook nu was dat het geval (hihi!).

Thuis ging ik meteen aan de slag met mijn boeken. Gelukkig heb ik bijna net zo’n grote voorraad als bij de kringloop winkel (shopaholic confessions), dus dat was het probleem niet.

Waar ik ze liet, wel. Maar ook dat heb ik (met hulp van manlief) opgelost door wat planken aan een bestaande kast toe te voegen.

Een tweelingkast nog wel. Hoe dat zit, vertel ik je lees je in mijn andere blog. 

Een georganiseerde kast in regenboogkleuren

En zeg nu zelf: het resultaat mag er zijn, nietwaar? Ik word echt gelukkig als ik de huiskamer kom binnenlopen, echt een knipoogmomentje. 

een georganiseerde kast in regenboogkleuren eigen kast

Ik word begroet door een kleine collectie van mijn boeken, gesorteerd op regenboogkleuren en zwart en wit met daarnaast het beeld van Mickey Mouse. Helemaal happy! 

Dat is prettig, vooral als blijdschap niet vanzelf gaat. Misschien komt dit door mijn hoogsensitiviteit, maar ik heb vrolijkheid om me heen nodig. Even een knipoogje. 

Toch gaaf dat die regenboog bestaat. Hij is het teken van Gods trouw en doordat mijn boeken op die volgorde zijn gerangschikt zijn ze zo een knipoog naar het teken van Zijn trouw.

De regenboog is vaak ook een inspiratie voor mijn gedichten en mijn haaksels. Daarom ontwerp ik haakpatronen en schrijf ik gedichten. Vind je het leuk om iets te shoppen? Dat kan in mijn winkeltje.

Rechts op de kast heb ik nog een stapeltje boeken met rode rug neergelegd. Dat staat ook zo grappig. Vind je ook niet? 

Tips en tops voor jou: zet je boeken op regenboogkleurtjes. Dat staat zo gezellig en maakt je echt blij. Je lievelingskleur kun je een extra accentje geven door een stapeltje apart neer te zetten.

een georganiseerde kast in regenboogkleuren stapeltje boeken

Hou je haaks!