aan de haak blog 4 een zigzagdeken in blauw-groen hoofdfotoEen erg leuk en redelijk eenvoudig patroon om te haken vind ik een rippledeken. Daarom een gehaakte zigzagdeken in blauw-groen.

Zo’n heerlijk zigzaggeval wat zo lekker weghaakt (ernstig verslavend). Herken je dat? Je hoeft bijna niet te tellen en het gaat als vanzelf. En dat is best welkom bij een groot project als een deken.  Ik sloeg aan de haak met een gehaakte zigzagdeken in blauw-groen voor een lieve vriendin.

De golfbeweging heeft bovendien een kalmerende werking. Ik had wat blauwe en groene kleuren Stylecraft gekozen voor deze eenpersoons versie. Enthousiast (zoals altijd) startte ik. Toen ik echter halverwege was, werd ik er niet blij van. Ik vond hem saai en niet stralend.

Maar dan is het te laat om uit te halen (toch? Jammer van al het werk), maar om iets voort te zetten waar ik niet gelukkig van word, is ook niet mijn stijl.

Bovendien wilde ik deze deken weggeven en dan word ik nog kritischer. Ik geef echt niets weg wat ik niet mooi vind. Wat dan als uithalen geen optie is?

Na diep (en lang) te hebben nagedacht, kwam ik met de volgende oplossing: ik haakte van lekker fel groen slierten lossen.  Die heb ik daarna door de gaatjes heen gevlochten en tadaa! Nu was ik er wel blij mee.

aan de haak blog 4 een zigzagdeken in blauw-groen close-up

Je ziet het helaas niet op de foto, maar hij is echt een stuk blijer in het echt. En met een gerust hart kon ik nu mijn deken afhaken.

Tenslotte nog een smalle rand eraan, waar ik ook de lossenketting in verwerkte en zo ontstond een leuke (vind ik zelf) blauw-groene deken met een frisse groene twist. Happy!!

Een gehaakte zigzagdeken in blauw-groen

Soms is het eigenlijk best goed als je wordt uitgedaagd even out of the box te denken. Hierdoor ontstaan (heel vaak) goede ideeën.

De nieuwe eigenaresse was er helemaal blij mee met deze deken.  Missie aan de haak met een gehaakte zigzagdeken in blauw-groen geslaagd!! De volgende staat alweer op de pen. Ik ben alweer aan de haak.

Ben je benieuwd wat het nu wordt? Kijk dan mijn andere haakblogs voor meer haakpret met volop haak tips en tops.

Mijn haaktip voor jou:

Is je deken niet naar je zin? Voeg een gezellig kleurtje toe en krijg toch een mooi eindresultaat.

In de afgelopen jaren heb ik me ontwikkeld tot een echte granny square queen. Granny squares haken is een van mijn favoriete bezigheden. Daarom heb ik zelfs een paar patronen ontworpen. Gewoon omdat het zo leuk is. Je vindt ze in mijn webshop.

Hou je haaks!

tips en tops haken een gehaakte zigzagdeken in blauw-groen haaktip 4