aan de haak blog 37 een zigzag dekenAl een tijdje ligt ie te prijken in onze huiskamer: een gezellige gehaakte brocante zigzagdeken. Kan een deken gezellig zijn? Reken maar! Een zigzag deken haken is zeker leuk.  Door de leuke gaatjes die erin zitten en de sliertjes onderaan, is hij supergezellig! Aan de haak voor een gehaakte zigzagdeken!

Gehaakt met mijn favoriete garen

Hij is nog van voor mijn periode waarop ik mijn uiteindelijke kleurtjes voor de huiskamer koos. Klinkt misschien een beetje raar, nietwaar? Maar ik vind het heerlijk om alles overzichtelijk te houden.

Ik heb nogal veel spulletjes staan (ahum), dus beperkt kleurgebruik is dan wel zo prettig.

Van mijn favoriete garen Stylecraft Special DK heb ik de kleuren Black, White, Lipstick, Citron, Raspberry, Meadow, Grass Green en Silvery gekozen. Als ik iets haak voor mijn huiskamer, maak ik altijd een keuze uit deze zeven. Dat is supermakkelijk.

Welke kleuren moet ik kiezen?

Zover was ik nog niet toen ik met deze deken begon en ik had wat moeite met kiezen welke bollen het zouden worden. Er zijn ook zoveel kleurtjes.

Ik begon meerdere malen opnieuw. Met lichtroze erin of toch zonder? Toen riep ik mezelf tot de orde en maakte een keus.

Uiteindelijk zwichtte ik voor Lipstick, Pomegranate, Parchment, Meadow en Black. Ik zocht op internet naar inspiratie en kwam een zigzagdeken tegen met gaatjes. Dit geeft een leuk brocante effect en dat wilde ik graag.

Aan de haak voor een gehaakte zigzagdeken en wat haakte het heerlijk! Het patroon vind je op de website van ByClaire.

Hierbij hoefde ik niet te tellen

Bovendien hoefde ik alleen maar tot vier te tellen en dat haakt heerlijk weg. Dat vind ik volgens mij het enige nadeel van haken: al dat tellen. Dus als ik niet hoef te tellen, zijn dat voor mij de fijnste projecten: lekker haken zonder al teveel na te hoeven denken. En toch een mooi eindresultaat.

Van elke kleur haakte ik vier rijen. Zo zorgde ik ervoor dat ik met de nieuwe kleur aan de voorkant begon.

aan de haak blog 37 een zigzag deken close-up

Opletten om niet losser te gaan haken

Wat trouwens een gevaar is, als je tomeloos kunt haken, dat je losser gaat haken. Dat overkomt mij nogal eens. Zijn er meer mensen die hier last van hebben? Dus daar moest ik wel op letten.

Af en toe legde ik de deken dubbel en zo kon ik kijken of ik niet al teveel afweek. Soms moest ik een klein stukje terug.

De rand met kwastjes

Omdat de deken eigenlijk wel erg leuk werd zonder spectaculaire rand, heb ik die achterwege gelaten. Ik heb gehaakt tot de deken twee meter lang was en het leek me een goed plan om kwastjes aan de zijkanten vast te maken.

aan de haak blog 37 een zigzag deken rand

Van elke kleur één draad. Kwastjes zijn zo gezellig en geven de deken een speels effect.

Een gehaakte zigzagdeken

Hij ligt heerlijk te pronken in de woonkamer en ondanks dat ie niet helemaal kleurt, ben ik eigenlijk superblij dat ik besloten had om aan de haak te slaan voor een gehaakte zigzagdeken met een brocante touch.

Mijn tip voor jou:

Check af en toe even of je niet losser bent gaan haken. Vouw de deken in de breedte dubbel en dan zie je het snel genoeg.

Ben je ook verslaafd aan haken? Of nog niet? Kijk dan uit! In mijn haakblogs neem ik je mee in de haakwereld. Voor je het weet ben je net zo verslaafd als ik. Haha!