aan de haak blog 73 zeven dwergen dekenAltijd al heb ik een zwak voor ze gehad. Assepoester was mijn favoriete sprookje by far. Maar Sneeuwwitje volgt al snel daarna. Dit is vooral omdat ik de kleuren van haar jurk zo leuk en vrolijk vind, maar ook vanwege haar vrienden de 7 dwergen. Aan de haak dus voor een gehaakte zeven dwergen deken, een verhaaldeken.

Een combi van Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Omdat Disney lastig is qua copyright, bedacht ik dat het niet handig zou zijn als ik de namen zou verwerken in een deken, hoewel de verleiding wel groot was.

Omdat ik de kleuren van Sneeuwwitjes jurk zo mooi vind, besloot ik een combi te maken.

Een deken, gewijd aan de dwergen in de kleuren van Sneeuwwitje. Zo gezegd, zo gedaan. Eerst aan de haak met deze ideeën.

Eerst ontwerpen en dan aan de haak

Wat zeg ik? Eerst aan het ontwerpen. Leuke steken zoeken met hierachter het verhaal van de 7 dwergen en daarna misschien nog wel leuker: kleuren kiezen.

Dus hier komt het en de steken kun je terugvinden in het patroon. Dit patroon is als gratis download verkrijgbaar. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je het patroon in je mailbox. Het heeft de maat van een kinderdekentje.

Een deken met een verhaal

In het patroon verwerkte ik de cijfers van 1 tot en met 7, verder zijn er steken die lijken op pikhouweeltjes en op de mutsen van de dwergen.

Dan heb je natuurlijk de diamanten en hun lijflied: He ho. Je schrijft het eigenlijk iets anders, maar dat zag er zo raar uit. Daarom heb ik hier voor gekozen.

Een deken die te personaliseren is

De deken is gehaakt met mijn favoriete garen: Stylecraft Special DK. Dit is acrylgaren en haakt heerlijk.

Je kunt het eventueel ook combineren met Colour Crafter van Scheepjes. Sinds ze antipilling aan deze garens hebben toegevoegd, is het zeker vergelijkbaar.

aan de haak blog 73 zeven dwergen deken met jurk Snow

Een gehaakte zeven dwergen deken

Een candycane-rand in de kleuren rood, geel en blauw maakte de deken sprookjesachtig en helemaal af. Het is niet moeilijk om te haken, maar je draden draaien tijdens het haken, dus dat maakt het wel een tikkie irritant. Maar het resultaat mag er zijn.

Aan de haak voor deze gehaakte zeven dwergen deken en maak iemand heel erg blij!

Naast dit patroon heb ik haakpatronen gemaakt met c2c haken. Dit corner to corner haken is echt supergaaf. Je kunt er plaatjes mee maken en die dan haken. Kijk hiervoor even in mijn Etsy-shop.

Mijn tip voor jou:

gehaakte zeven dwergen deken haaktip 73

Ben je op zoek naar meer haakpret? Dat kan. Ik schreef meer dan 100 haakblogs vol tips en tops haken.