aan de haak blog 70 een voetbaldekenHeb of ken je een kind dat helemaal gek is van voetbal. Zijn of haar mondje staat niet stil als het hier over gaat. Het liefst wordt elke wedstrijd bekeken en natuurlijk heeft de schat ook zijn of haar eigen club. Zo’n kind heb ik en dus duurde het niet lang of ik sloeg aan de haak voor een gehaakte voetbaldeken.

Een deken met een verhaal ontwerpen

Het leukste vond ik het om het voetbalverhaal te verwerken in deze deken. Ik haakte al eerder een voetbaldeken en hier was ie heel blij mee.

Toch vond ik deze te eenvoudig en besloot ik een voetbaldeken met een verhaal te ontwerpen. Best spannend! Dit had ik nog niet eerder gedaan.

Nou, daar komt ie dan. Eerst bedacht ik wat er allemaal met voetbal te maken heeft. Vervolgens koos ik hier leuke steken bij. En natuurlijk verwerkte ik er stippen en tekst in.

Ik wilde het een laagdrempelig project houden, zodat het ook niet te moeilijk is voor de gevorderde haakster.

Zelf hou ik niet van heel ingewikkelde patronen, omdat ik het liefst kilometers haak. Vandaar ook mijn voorliefde voor dekens. Aan de haak dan maar!

De strepen met een verhaal

De eerste streep is de tribune, waar alle supporters de voetballers aanmoedigen.

De tweede streep staat symbool voor de scheidsrechter.

De derde streep is de mooie in ruiten gemaaide grasmat.

Dan volgen in de vierde streep de voetbalsterren.

Dan in streep vijf de kabel van de doelnet.

Na opnieuw de scheidsrechter in streep zes, haak je grassprietjes in streep zeven.

aan de haak blog 70 een voetbaldeken de scheidsrechterDe vlakken van de voetbal vertellen in streep acht het verhaal.

Daarna volgen de twee teams in streep negen.

In streep tien opnieuw de scheidsrechter en dan mag de tekst ‘Aanvallen’ mag natuurlijk niet ontbreken en staat in streep elf.

De laatste twee strepen staan symbool voor de noppen van de voetbalschoenen en opnieuw de tribune als besluit.

aan de haak blog 70 een voetbaldeken opgerold aan de haak blog 70 een voetbaldeken tekst

Een gehaakte voetbaldeken

Tussendoor haakte ik zwarte strepen om de overgang te markeren. Het leuke van een strependeken is dat je elke keer een stuk af hebt en je niet de moed verliest, voordat de gehaakte voetbaldeken helemaal af is.

De rand hield ik simpel en ik haakte twee rijen stokjes en daarna een rij bolletjes.

Zoek je toch liever iets anders? De voetbaldeken die ik eerder noemde is als patroon te koop in mijn Etsy-shop. In deze shop verkoop ik ook dekens die je moet c2c haken. Corner to corner haken is een unieke manier om leuke plaatjes of letters op je deken te haken. Een echte aanrader.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte voetbaldeken haaktip 70

Zoek je nog meer haakpret? Dat kan. Ik schreef inmiddels meer dan 100 haakblogs. Laat je lekker inspireren door alle tips en tops haken, maar pas op: straks ben je net zo verslaafd als ik. Haha!

Hou je haaks!