aan de haak met een koningsdagtaartHet kwam zomaar in me op, terwijl ik bezig was om een ander leuk idee te haken: iets moois voor Koningsdag. En omdat ik al eens eerder een creatieve gehaakte taart had langs zien komen, besloot ik dat dit hem moest worden: een taart. Aan de haak voor een gehaakte taart voor Koningsdag. Met een cadeautje voor jou.

Helaas heb ik de neiging om hier altijd te laat mee te beginnen en al hakend verzin in nog allerlei extra dingen, dus het werd een race tegen de klok om hem af te krijgen.

Gelukkig had ik wel de bolletjes ByClaire Cotton in huis om te starten. Bij Echtstudio bestelde ik wat ik tekort kwam. Ook de piepschuim vormen had ik in huis, omdat ik ook nog met een andere taart bezig ben.

Het is een eenvoudig haakpatroon van alleen maar lossen en vasten en stokjes. Van A tot Z staat beschreven wat en hoe je het moet doen met veel foto’s.

Hij moest aan een paar voorwaarden voldoen: eenvoudige patroontjes, geen amigurumi, er moest tekst op komen en het liefst ook nog stippen.

En dat is nog gelukt ook.

De patroontjes zijn eenvoudig en geen amigurumi.

aan de haak blog 90 een koningsdagtaart strikjes

De tekst stanste ik met een mal van Marianne Design en mijn Big Shot Machine, maar je kunt ze ook met de hand uit vilt knippen. En zie je de stippen? Ik heb ze verwerkt in het kroontje bovenop.

Ik wilde ook geen lijm gebruiken. Daarin ben ik niet helemaal geslaagd. Uiteindelijk heb ik alleen de lettertjes erop gelijmd.

Het meest trots ben ik op de vlag. Die maakt de taart helemaal af.

Ook die hield ik simpel. Het grappigste vind ik de ballen onderin.

aan de haak blog 90 een koningsdagtaart de ballen

Dit zijn omgehaakte kralen. Het duurde echt even voordat ik ze allemaal had omgehaakt. Als je denkt dat je er genoeg hebt, is dat niet zo.

Dat was even doorbijten.

De piepschuim basis kocht ik bij Bouwhuis en de mal bij Hobbynu.nl.

Een gehaakte taart voor Koningsdag is af

Ondanks het feit dat dit een out-of-the-box-projectje was, ben ik blij met het eindresultaat.

Rest me jullie nog een hele fijne Koningsdag te wensen.

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven, kun je heerlijk haken. Aan de haak voor een gehaakte taart voor Koningsdag.

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte koningsdagtaart haaktip 90

Ben je op zoek naar meer haakinspiratie of tips en tops haken? Neem dan eens een kijkje bij mijn andere haakblogs of breng een bezoekje aan mijn webshop.

Wil je het patroon van deze superleuke taart ontvangen? Stuur me dan even een mailtje.

Hou je haaks!