gehaakte summer harmony deken haakblogZoals je misschien weet (als je trouwe lezer bent van mijn haakblogs), haken mijn beste vriendin en ik elke maandagmiddag eenzelfde project. Dit keer vonden we een leuk haakpatroon op de website van Een Mooi Gebaar. Het werd een gehaakte Summer Harmony deken. Aan de haak!

We gebruikten de restjes van andere haakprojecten, een mix van Stylecraft Special DK en Scheepjes Colour Crafter. Ik had een leuk idee langs zien komen op internet (vraag met niet waar. Je kunt me net zo goed Interannet noemen, haha) met een prachtig kleurverloop. Dat moest hem worden met deze deken.

Dus elke kleur rood, oranje, geel, groen, blauw, paars, roze en zelfs bruin verwerkte ik in deze deken. Ik wisselde deze kleuren af met wit. Toen ik alle kleurtjes een keer gehad had, bleek ik niet voldoende kleurtjes te hebben. Ik had niet genoeg vierkantjes. Daarom borrelde het idee op om nogmaals alle kleurtjes te kiezen en nu te variëren met zwart. Zo gezegd, zo gedaan.

Een gehaakte Summer Harmony deken

Uiteindelijk haakte ik 144 vierkantjes en stelde zo een gehaakte Summer Harmony deken samen van 12 x 12 vierkantjes. Het uitleggen was nog een beste klus. Ik wilde niet dat er twee dezelfde kleurtjes naast elkaar zaten en hij moest ook om en om. Van groen bleek ik heel veel te hebben, dus daar startte en eindigde ik mee. Ik haakte hem aan de achterkant aan elkaar met vasten en drie lossen. Hij is prachtig geworden, vind je niet?

gehaakte summer harmony deken haakblog closeup

De rand hield ik simpel met twee rijen granny stripes van 2 stokjes en als laatste rij de kreefsteek met een extra losse ertussen.

gehaakte summer harmony deken haakblog voorkant en rand

Deze deken heeft ook een mooi thuis gevonden. De ontvangster was er heel blij mee. En ik ook, omdat ik ondanks mijn lastige lijf toch nog tot zegen kan zijn door een gehaakte deken.

Hou je haaks!

Meer haakblogs vind je onderaan deze pagina. Ze zitten boordevol tips en tricks voor nog meer haakpret.

Vind je het leuk om zelf een deken te haken? Kijk dan eens in mijn webshop. Er staan er genoeg met granny squares haken en c2c haken. 

Nog een foto dan, gewoon omdat ie zo leuk is. Hier zie je de overgang van de kleurtjes heel mooi.

gehaakte summer harmony deken haakblog op de vloer