gehaakte stippendeken van katoen haakblog 113Pas geleden kwam een vriendin bij me vanwege een paar haakvraagjes. Ik hielp haar met plezier op weg en we hebben heerlijk bij gekletst. Ze nam ook een blad mee met een supergave deken met grote bloemen. Dat heb je weleens: dat je meteen weet dat je deze deken móet haken. Dus aan de haak voor een gehaakte stippendeken van katoen, want dat werd het uiteindelijk.

Een aantal vergeten bolletjes kwamen uitkomst

Hoe dat zo kon gaan, vertel ik je graag. Ik had al meer dan een jaar geleden een aantal bolletjes gescoord. Ze waren van Durable en ik kocht ze bij Caro’s atelier.

Afijn, die lagen maar te liggen, totdat dit schattige patroon langskwam. Ik heb ze opgespeurd, want tussen die bakken boordevol bollen moet je af en toe even zoeken.gehaakte stippendeken van katoen voorbeeld in blad haakblog 113

Een gehaakte stippendeken van katoen in de Mickey Mouse kleuren

Ik had destijds groen, geel, rood, wit, grijs, roze en zwart gekocht: de kleuren van mijn huiskamer (en Mickey Mouse) en die lagen dus al een tijdje te liggen.

Toch weet je dat er op een dag een project komt, waarvan je weet: dit wordt hem.

Het project viel tegen

Blakend van zelfvertrouwen startte ik het project, want hoe moeilijk kon het zijn voor mij als doorgewinterde haakster?

Nou, dat viel nog vies tegen. Ik bleef worstelen met het aantal vasten en eerlijk? het duurde ook even voordat ik het patroon doorhad.

Ik merkte dat ik helemaal geen plezier beleefde aan het haken. De vierkanten werden niet mooi plat en ik werd er niet blij van. Bovendien werden de gaten bij de blaadjes echt te groot. Dit was een no-go. Wat een teleurstelling!

Toen heb ik kordaat de knoop doorgehakt. Ik besloot deze deken niet te gaan haken, maar in plaats daarvan een lang gekoesterde droom: een gehaakte stippendeken van katoen. Heerlijk granny squares haken of in ieder geval een variant daarvan. 

Van bloemendeken naar stippendeken

Met elke stip die ik haakte keerde het plezier weer terug en ik had hem in een week af. Van elke kleur had ik maar één bol, dus daar moest ik het mee doen.

gehaakte stippendeken van katoen vierkant haakblog 113

De deken werd hierdoor wel een beetje klein, maar geen nood: een rondje Google resulteerde erin dat ik een leuke join-as-you-go-rand heb gevonden.

Hierdoor kwam er bijna 3 cm tussen de vierkantjes en het stond ook nog eens superleuk! Echt een knipoogmomentje, deze deken.

Gelukkig had ik van zwart nog ByClaire Soft liggen. Die is wel wat dikker, maar voor het aan elkaar haken was dat helemaal niet erg.

Tenslotte heb ik met een bolletje rode Drops Paris de rand gehaakt. De kleur was precies hetzelfde. In elke lossenketting haakte ik 3 l, 1 hv, 5 l, 1 hv, 3 l, 1 hv, enz. Tussen de twee squares haakte ik een vaste. Anders ging de rand bubbelen.

gehaakte stippendeken van katoen rand haakblog 113

Een gehaakte stippendeken van katoen als resultaat

Zo zie je maar, dat waar je mee begint, niet zomaar mee eindigt. Ik ben heel tevreden over deze leuke stippendeken.

Weer een project wat ik van mijn todo-lijstje af kan vinken. Ik vind het heerlijk als er weer iets af is? Lukt het jou ook om je hele todo-lijst af te werken? 

Of heb je geen inspiratie? Ik heb gratis haakpatronen voor jou op mijn website staan. Hou je haaks!

In mijn webshop vind je nog andere patronen: ook stuk voor stuk schatjes. Die met granny squares zijn bestsellers. Wie bezorg jij een knipoogmomentje?

Mijn haaktip voor jou:

Word je granny squares deken te klein? Probeer hem dan met de join-as-you-go-methode wat extra body te geven.

Meer tips en tops op haakgebied vind je in mijn andere haakblogs. Lekker veel inspiratie opdoen. 

Hou je haaks!

een granny squares stippen deken haaktip 113