aan de haak blog 14 een Amerikaanse stars and stripes deken hoofdfotoAls je eenmaal haakverslaafd bent, is elke gelegenheid een goede om iets moois te haken, toch? Één van de eerste dekens die ik haakte was een aantal jaar geleden voor onze oudste zoon. Ik sloeg aan de haak voor een gehaakte stars-and-stripes-deken.

Hij was op vakantie en als verrassing toverden we zijn kamer om tot een stoere New York Room.

Ik was op internet geïnspireerd en totaal verliefd geraakt op een deken van de Amerikaanse vlag (stars and stripes) en daarom besloot ik voor hem een zelfde soort deken te haken.

Deze deken mocht immers niet ontbreken in deze kamer. Als hij hem niet mooi zou vinden, wilde ik hem zelf wel (haha).

Ik haakte de rode en witte strepen in de stersteek. Dit is niet een hele snelle steek, maar wel een hele mooie. Het garen wat ik gebruikte was Saskia van Wibra.

aan de haak blog 14 een Amerikaanse deken de stersteekIk had Stylecraft Special DK nog niet ontdekt en was er nog niet aan verslaafd geraakt (nu wel). Het blauwe garen is Royal van Zeeman.

Nadat ik de rood-witte strepen had gehaakt, besloot ik om het blauwe gedeelte met stokjes te doen en dan haaks op de rode strepen. Het effect stond me wel aan. De onderkant bevestigde ik aan de rood-witte rijen en de zijkant zette ik later met de hand vast.

Tot slot mochten de sterren niet ontbreken. Het werden er 50, verdeeld over 6 rijen. Op de eerste rij kwamen 5 sterren en op de tweede rij 4 en zo verder.

Uiteindelijk moesten die natuurlijk allemaal netjes in een rijtje worden vastgezet. Het was nog een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. Ik heb er geen rand omheen gemaakt. Dat vond ik niet nodig. Het zou het effect van de vlag teniet doen.

aan de haak blog 14 een Amerikaanse deken sterretjes

Natuurlijk mocht zoonlief (die inmiddels weer terug was van vakantie en blij was met zijn kamer) niet weten dat ik met een deken bezig was.

Dus zolang hij in de woonkamer rondhing, kon er niet aan de deken gewerkt worden. Ik wilde echt dat het een verrassing bleef.

Op sommige momenten ben ik toch wat roekeloos geweest, want toen de grote onthulling kwam, was zijn opmerking: oh, die deken was u aan het haken.

Een gehaakte stars-and-stripes-deken

Gelukkig was (en is) hij er blij mee en mijn eerste deken van eigen ontwerp in de vorm van een gehaakte stars-and-stripes-deken was een feit. Het is inmiddels ruim 4 jaar geleden en van die tijd dateert mijn haakverslaving, want vanaf toen was eigenlijk het hek van de dam en volgden er nog veel (heel veel) meer dekens.

Aan de haak voor een gehaakte stars-and-stripes-deken is gelukt. Zoek je nog meer haakblogs? Dat kan! Ik schreef er inmiddels meer dan 100. Er zit vast iets moois voor je tussen.

Mijn haaktip voor jou:

Het is zo leuk om iemand te verrassen met een gehaakte deken, maar wees wel voorzichtig dat de ontvanger hem niet van tevoren ziet.

tips en tops haken haaktip 14

Ik ben ook van plan om een gehaakte stars-and-stripes deken te maken met granny squares, want granny squares haken is het allerleukste wat er is. Ik maakte al eerder haakpatronen met granny squares als basis. Die vind je in mijn webshop. Neem gerust een kijkje.

Hou je haaks!