aan de haak blog 13 een spekjesdeken hoofdfotoOm mijn enorme verzamelwoede enigszins te kunnen regelen, bedenk ik altijd iets nuttigs (zoals een deken) om me hierover minder schuldig te voelen. Daarom een gehaakte spekjesdeken.

Zo bedacht ik deze zomer dat ik van al mijn katoenen bolletjes een leuke spekjesdeken zou gaan haken. Ik moest aan de haak voor een gehaakte spekjesdeken.

Natuurlijk had ik lang niet genoeg kleurtjes, dus je snapt het al: eerst shoppen en dan starten. Ik had spoedig een hele mand vol met de meest zoete schattige kleurtjes.

Enthousiast startte ik met het haken van enorm veel spekjes. Je kunt het ook ruiten noemen, maar ik vond dit veel gezelliger klinken en onschuldiger.

Ik haakte ze met vasten en het was bar verslavend. Toen ik er een heleboel had, ben ik eens gaan rekenen hoeveel ik er nodig had voor een deken. Het waren er meer dan 350! Oeps! Dat had ik van tevoren niet bedacht. Toch was ik nog steeds gemotiveerd (soort van).

aan de haak blog 13 een spekjesdeken de ruiten

Totdat mijn vriendin (mijn allerbeste) me vroeg of ik haar wilde helpen met haar ruitendeken (van Landleven). De ruiten moesten aan elkaar worden gehaakt. Natuurlijk wilde ik helpen. Al snel merkte ik dat ze het helemaal niet zag zitten, dus wat heb ik gedaan?

Ik heb de deken voor haar in elkaar gezet (nadat ik omzichtig via de app had gevraagd of ze het echt zelf niet wilde doen). Maar dat was echt een enorme klus.

Ik heb twee dagen lang niets anders gedaan.

aan de haak blog 13 grote ruiten

Een gehaakte spekjesdeken

Toen was de deken klaar. Eindelijk! Wat een opluchting!

Je snapt dat ik daarna geen ruit meer kon zien! Maar mijn vriendin was echt zo blij! Dat was me al die inspanning dubbel en dwars waard.

En mijn eigen project van al die schattige spekjes? Tja, ik denk dat ik daar maar een slinger van maak. Dan moet ik wel de spekjes half uithalen en er een driehoek van maken.

Ook leuk en dan ben ik met tien kleurtjes per slinger wel klaar. Dat worden wel een heleboel slingers of de langste slinger van de wereld, maar eigenlijk is elke dag reden voor een haakfeest dus dat komt wel goed!

Maar een nieuwe project aan de haak voor een gehaakte spekjesdeken zal er binnenkort in ieder geval niet komen.

Mijn haaktip voor jou:

Je kunt beter eerst berekenen waar je aan begint, want soms kan het teveel zijn!

tips en tops haken een gehaakte spekjesdeken haaktip 13

Zoek je nog meer haakpret? Kijk dan bij mijn andere haakblogs. Ze zitten vol tips en tops haken.

Het is wel grappig. Als ik een deken wil haken met granny squares, dan is de hoeveelheid geen obstakel. Maar ja, granny squares haken is de allerleukste tijdsbesteding.

Vind je granny squares haken ook leuk en wil je het weleens proberen? Neem dan een kijkje in mijn webshop. Ik ontwierp een aantal granny square dekens.

Hou je haaks!